31.8.2009

Namia laihduttajille

Kun lukee tai katselee TV:tä saattaa makeanhimo tai napostelun tarve yllättää. Siksi on hyvä pitää käden ulottuvilla kulho, johon olet leikannut pieniä siivuja porkkanaa, retiisiä, kurkkua. Voit napostella näitä niin paljon kuin sielu sietää ja paino ei nouse.

Kasvojen suursiivous

Kerran viikkoon on hyvä tehdä kasvoille tehopuhdistus. Se onnistuu parhaiten höyrykylvyllä. Kaada niin kuumaa vettä kuin mahdollista pesuvatiin. Laita pyyhe pään yli ja kumarru pesuvatia kohti ja anna kasvoille vähintään 10 minuutin höyrykylpy. Sinä aikana huokoset avautuvat. Kiedo paperinenäliinasta tai kasvopaperista suojat etusormiesi ympärille ja puristele ihomadot pois. Älä koskaan puristele finnejä, elleivät ne ole täysin kypsiä. Puristelun jälkeen pyyhi kasvot kasvovedellä rai vastapuristetulla sitruunamehulla. Huuhdo lopuksi jääkylmällä vedellä että huokoset supistuvat kunnolla.

Kananmunaa kauneudeksi

Joitakin vuosia sitten kananmunaa pidettiin vaarallisena ruoka-aineena. Nyt sen voi jo unohtaa. Kananmuna on terveellistä ja proteiinipitoista. Yhden munan voi syödä päivässä ilman riskiä. Toki munaa voi käyttää myös kauneudenhoitoon.

Jos sinulla on rasvainen iho. Vispaa munanvalkuainen ja levitä kasvonaamioksi. Annetaan vaikuttaa kunnes jähmettyy. Huuhdotaan pois haalealla vedellä.

Jos sinulla on kuiva iho. Sama homma mutta nyt keltuaisella.

Normaalille iholle käytetään koko kananmuna.

Elottomille ja hapsottaville hiuksille: Sekoita pari kananmunaa omenaviinietikkaan ja lisää 2 rkl risiiniöljyä. Saat hiusnaamion, jonka voi laittaa pestyihin hiuksiin ja antaa vaikuttaa vähintään 30 minuuttia. Huuhdo huolellisesti pois, useaan kertaan. Hiuksista tulee kiiltävät ja sileät.

30.8.2009

Kissamaista aamuvenyttelyä

Älä heti hyppää sängystä kun herätyskello pärähtää soimaan. Anna kehosi herätä ensin. Aloita harottamalla ja puristamalla nyrkkiin sormia ja varvaita. Venytä sitten käsiä pään taakse ja sitten molempia käsiä ja jalkoja niin että koko vartalo venyy pituutta. Kun olet venytellyt tarpeeksi on aika herätä. Lihakset vetäytyvät kasaan yön aikana kun nukut, tällä tavalla herättelet ne lempeästi liikkeelle. Kokeile! huomaat kyllä eron

Hiusharjan valintakriteerit

Muinaisina aikoina hiusharjan piti olla sianharjasta. Nyt hiusasiantuntijat ovat havainneet että se ei uppoakaan hiuspohjaan (päänahka) asti vaan jää pintaan ja halkoo hiuksia sekä vahingoittaa niiden ulkopintaa. Kaikkein paras harja on halpa. Siinä on muovitappeja joustavassa kumipohjassa kiinni. Muovitapit ovat suoria (ei pallopäisiä). Tälläinen harja uppoaa hiuspohjaan asti ja harjatessa hiuspohja saa hierontaa. Harjaa eteenpäin kumartuneena ja mielellään raittiissa ilmassa tai ainakin ikkuna auki.

29.8.2009

Huuhtele aina kylmällä

Hanki uusi tapa ja huuhtele kasvosi aina kylmällä vedellä yhden minuutin ajan, jokaisen puhdistuksen jälkeen. Kylmä vesi sulkee huokoset ja tekee ihosta näin vastustuskykyisemmän likaa ja pölyä kohtaan. Meikistä tulee myös kauniimpi tasaisella ja viileällä iholla.

Keksi jotain uutta vanhasta

Tiesitkö että pieni punainen piste luomen sisäreunassa saa silmän näyttämään kirkkaammalta? Sen voi tehdä huultenrajauskynällä.
Tiesitkö että tummansininen silmienrajauskynä saa silmänvalkuaiset näyttämään valkoisemmilta? Vedä ohut rajaus aivan lähelle ripsirajaa.
Tiestikö että viininpunainen tai vaaleanpunainen poskipuna voi toimia luomivärinä? Käytä väriä luomivaossa ja siitä ylöspäin (ei liikkuvalle luomelle) häivyttäen.
Tiesitkö että kullan- tai hopeanvärinen luomiväri sopii huulikiilloksi juhliin. Laita sitä huulipunan päälle.
Samoin voit käyttää kasvovoidetta koko keholle, käsivoidetta jalkoihin. Näin saat käytettyä loppuun purkkien ja tuubien pohjalle jäänet voiteet, joiden käytöstä olet jostain syystä luopunut.

28.8.2009

Pitkä silmäripset

Jo antiikin aikoina tiedettiin että risiiniöljyllä sai pidemmät ripset. Siis ei sisäisesti käytettynä, vaan ulkoisesti. Edelleenkin risiiniöljy on ihan käyttökepoinen aine silmäripsien kasvatukseen. Voit varovasti laittaa sitä ripsiin pumpulipuikolla illalla puhdistuksen jälkeen. Risiiniöljy kirvelee kun se joutuu silmään ja siksi sitä on hankala käyttää päivällä. Jos ei halua pelata risiiniöljyn kanssa, on olemassa myös muita keinoja. Yksi vanha ja tunnettu on Talika-voide, saa kemikalikaupoista. Kotisivu Talika. Muita ripsienpidennysaineita, niille joilla on enemmän rahaa Latisse, Rapid Lash, Enormous Lash (tätä myy Suomessa ainakin Sokos-tavaratalot).
Jos ei jaksa laittaa uusiin hienoihin ripsiinsä ripsiväriä joka aamu (ja joskus ilta) voi ripset kestovärjätä, joko itse, kampaamossa tai kauneushoitolassa. Erityisen mukava ripsien kestoväri on kesällä uidessa ja auringossa. Myös vaaleat pojat/miehet voivat kokeilla. Älä kuitenkaan valitse liian tummaa väriä jos olet vaalea, ettet näyttäisi "meikatulta".

Sitruuna kauneudenhoidossa

Sitruuna on hyvin käyttökelpoinen hedelmä. Sitruuna voidaan käyttää värjäytymien (marjojen tai tupakan aiheuttamat) poistoon käsistä. Sitruunalla voidaan vaalentaa hiuksia. Laita sitruunamehua märkään tukkaan ja istu auringossa kunnes hiukset kuivuvat. Sitruunankuoren puolikkailla voidaan hoitaa kyynärpäitä. Laita kuorenpuolikkaat kyynärpäihin kun katselet TV:tä tai luet. Näin saat ihosta pehmeän ja vaalean. Sitruunamehua voidaan käyttää hätätilanteissa hiuskiinteenä, erityisesti rasvaisille hiuksille, koska kuivattaa. Rasvaihoiset voivat käyttää tuoretta sitruunaa myös kasvovetenä.

Tee se itse - Blondi

Ennen oli tapana huuhtoa hiuksia kamomillateellä (puutarhasta, apteekista,luontaistuotekaupasta tai ruokakaupasta, jotta hiukset vaalenisivat. Raparperinjuuri on vielä tehokkaampaa ja antaa kullankeltaisen vivahteen. Toistuvat käsittelyt raparperinjuurella lisäävät tehoa ja jos kuivattelee hiukset auringossa vaikutus senkun tehostuu.
Ohje: Keitä 4 rkl raparperinjuurta joko vedessä tai valkoviinissä ja anna kiehua 20 min. Anna jäähtyä muutama tunti. Sitten huuhdot hiuksia muutaman kerran seoksella. Käytä kumikäsineitä, sillä ethän halua kynsistäsi kullankeltaisia.
Sekä kamomilla että raparperi kuivattavat hiuksia - tämän voi välttää jos tekee hoitoaineen. Ohje: vispattu kananmunankeltuainen, ½ tl omenaviinietikkaa ja 1 tl glyseriiniä huuhteluveteen. Lopuksi hiukset huuhtellaan kuten ennenkin pesun jälkeen.

27.8.2009

Narulla

Nyrkkeilijät tekevät sitä. Ja jalkapalloilijat, luistelijat, mallit, näyttelijät... He hyppivät narua. Halvempaa ja tehokkaampaa liikuntamuotoa saa hakea. Tarkoitukseen voi käyttää jopa ihan tavallista pyykkinarua. Hypi sisällä vuoden ympäri tai hypi ulkona, myös talvella, saat raitista ilmaa. Ehkä parvekkeelle on hyvä ottaa lapaset ja pipo mukaan. Hyväksi koko keholle, laittaa verenkierron liikkeelle, parantaa keuhkojen ja sydämen suorituskykyä. Antaa paremman ryhdin, nopeammat refleksit, sulavammat liikkeet, hoikemman vartalon. Lyhyesti sanottuna naruhyppely tekee sinut kauniimaksi!

Lääkettä hiuksille

Kesän jälkeen hiukset ovat usein takkuiset - aurinko ja merivesi aiheuttavat kaksihaaraisia. Syksyä kohti tämä alkaa näkyä. Tee hiusnaamio jo nyt, joko värittömästä hennasta tai monista kaupassa olevista valmisnaamioista hiuksille. Hiero aine hiuksiin ja anna vaikuttaa vähintään puoli tuntia. Kääri päähäsi folio, niin naamio saa muhia lämmössä ja aineet imeytyvät tehokkaammin.

Siankärsämöä kuukautisongelmiin

Siankärsämöstä valmistettu tee auttaa kuukautiskipuihin. Juodaan kylmänä, laukaisee kouristuksia ja kipu katoaa.

Vettä - kauneudeksi ja terveydeksi

Vesi on maailman halvin kauneudenhoitomenetelmä - ja yksi parhaista. Jos juot paljon vettä se saa ihon näyttämään kirkkalta ja raikkaalta. Juo lasi vettä aamulla ylös noustuasi ja toinen nukkumaan mennessäsi. Vettä olisi hyvä juoda noin kaksi litraa päivän mittaan. Erityisen tärkeää jos haluat pitää painosi kurissa. Vesi auttaa huuhtomaan suoloja ja myrkyllisiä aineita kehosta. Yksi lasi vettä ennen ateriaa niin tulet täyteen nopeammin.

26.8.2009

Sokeri ja suola

Vaihda sokeri hunajaan ja lopeta suolan käyttö - näin vältät monia sairauksia.

Pehmeät huulet

Kun harjaat hampaita, harjaa pehmeästi ja kevyesti myös huuliasi. Jos käytät sähköhammasharjaa, harjaa aina sammutetulla harjalla. Auttaa kuivista ja karheista huulista kärsiviä. Muista rasvata huulet harjauksen jälkeen.

Liikuntaa iholle -Kuivaharjaus

Pidä verenkiertosi liikkeellä - se ei ole vain hyödyllistä vaan myös näkyy nopeasti terveenä ja kauniina ihona. Kuivaharjaa ihoasi varpaista alkaen ylöspäin mieluummin kerran päivässä ja niin kauan kuin jaksat. Ota kuivaharjauksen jälkeen lämmin ja kylmä suihku, lopeta kylmään. Lopuksi voitele ihosi kosteuttavalla (ja hyväntuoksuisella) vartalovoiteella.