30.9.2010

Rasvaisen ihon puhdistaminen

Rasvaisen ihon hoidossa on tärkeää pitää iho pehmeänä ja puhtaana, jotta tali pääsee vapaasti ihon pinnalle, eikä tuki huokosia, jolloin muodostuu näppylöitä ja finnejä.

Rasvaiselle iholle sopii puhdistustuotteeksi saippuan muotoon puristettu puhdistusaine, geelimäinen puhdistusaine tai jos iho rasvainen, mutta pintakuiva puhdistusemulsio. Puhdistustuotteen on oltava tehokas, mutta se ei saa kuivattaa ihon pintaa.
Kasvovesi on rasvaisen ihon hoidossa lähes välttämätön tuote. Se supistaa huokoset ja poistaa iholta puhdistusaineen rippeet. Jos ihosi on rasvainen, mutta herkkä katso että kasvovesi ei ole kovin alkoholipitoinen. Aloe vera sekä puhdistustuotteessa että kasvovedessä auttaa hillitsemään ihon tulehtumista ja pitää ihon pehmeänä.
Pese kasvot mieluummin hieman haalealla vedellä kuin kuumalla vedellä, sillä kuuma vesi kiihdyttää aineenvaihduntaa ja myös rasvaneritystä. Päätä puhdistus kylmään veteen.

29.9.2010

Rasva ja rasvan kertyminen elimistöön

Ihmisen rasvoittuminen on nopeampaa kuin on arveltu.
Kehon sidekudossoluihin kertyy helposti rasva-aineita, joita saamme ruuasta. Kun rasva-aineita alkaa tulla enemmän kuin tarpeeksi solut täyttyvät rasvalla ja muodostavat pieniä rasvapalloja. Pikkuhiljaa nämä solut yhtyvät laajoiksi rasva-kerroksiksi lihasten ja sisäelinten väliin. Alkaa muodostua varastorasvaa. Rasvaa on yleensä helpompi kerryttää kun saada sitä pois. Myös sokeri ja alkoholi ovat aineita, jotka elimistö muuttaa rasvaksi.
Ainoa keino on pienentää annoskokoja, syödä terveellisesti ja pienentää saatavan rasvan määrää sekä lisätä liikuntaa, jotta keho polttaisi rasvaa pois.

28.9.2010

Millainen raspi hyvä jaloille?

Raspi on viilantapainen väline, jota käytetään kun poistetaan jalkapohjista sarveistunutta ihoa eli kovettumia. Raspeja on kaupoissa hyvin erilaisia. Osa muistuttaa juustoraastinta ja osa kynsiviilaa. Jos kovettumaa ei jalkapohjissa tai kantapäissä ole senttitolkulla juustoraastimen näköisen raspin voi unohtaa. Hiekkapaperiraspi tai hohkakivestä valmistettu raspi on hellävaraisempi iholle. Raspin tarkoitus on tasoittaa karheaa ihoa ja poistaa kovettumia, ei rikkoa ihoa.
Raspia käytetään noin kerran viikossa, ei siis joka päivä. Jos kovettumiaan hinkkaa joka päivä, sarveiskerros alkaa paksuuntua ja ongelma pahenee.
Raspia käytetään jalkojen pesun tai jalkakylvyn jälkeen, kun iho on pehmeää. Kovettumat lähtevät silloin helpommin pois. Mikäli omat voimat eivät enää riitä kovettumien poistoon, on paras varata aika jalkahoitoon.

27.9.2010

Tee jotain erilaista

Jos jatkaa elämäänsä liian kauan samoja latuja kangistuu kaavoihinsa. Tee siis jotain erilaista, joka herättää myönteisiä tuntemuksia. Lähde patikoimaan tai aloita avantouintiharrastus, mitä hyvänsä mikä eroaa totutusta ja tavanomaisesta elämästäsi.
Voit kokeilla myös vapaaehtoistyötä tai talkootoimintaa. Saat hyvän mielen kun autat muita.
Pidä ainakin kerran viikossa yksi päivä, jolloin et kanna kelloa mukanasi. Unohda aika ja kiire ja tee asiat omaan tahtiisi. Nauti siitä mitä teet. Katsele ympärillesi ja huomaa maailman kauneus.
Kaikki muutos lähtee sinusta itsestäsi, maailmankaikkeus seuraa kyllä perässä. Maailma ei tarvitse sinua joka päivä ja sinä et tarvitse rutiineja joka päivä.
Huomaat jonkin ajan kuluttua että et ole niin kireä ja stressaantunut kuin yleensä

26.9.2010

Mikä ihmeen kukui?

Kyseessä on trooppinen pähkinä, josta puristettua öljyä kukuiöljyä tai kukuipähkinäöljyä käytetään pehmentämään ihoa ja hiuksia. Kukuiöljyssä on paljon tärkeitä rasvahappoja, jotka auttavat palauttamaan ihon ja hiusten kiillon ja notkeuden.

25.9.2010

Raskausarvet eli striat eli venymäjäljet

Nimi on hieman harhaanjohtava, sillä näitä venymäjälkiä voi tulla muillekin kuin raskaanaoleville naisille.
Kysessä on sinipunertavat tai vaaleat juovat ihon pinnassa. Niitä voi olla rinnoissa, olkavarsissa, reisissä, pakaroissa ja vatsassa.
Syitä raskausarpien muodostumiseen: hormonihäiriöt, äkillinen painonnousu, äkillinen laihduttaminen, murrosikä, raskaus, raju bodaus tai mikä hyvänsä äkillinen toiminta, joka saa kudokset venymään niin että elastiini- ja kollageenisäikeet katkeilevat.
Aluksi venymäjäljet näkyvät iholla sinipunaisina juovina, jotka kyllä ajan kanssa vaalenevat. Kyseiset juovat eivät rusketu kesällä, vaan jäävät vaaleiksi. Kyseessä on arpikudoksen tapainen kudosmuunnos.
Sanotaan että mitä aikaisemmassa vaiheessa asian huomaa, sen parempi. Hoito ei ole kuitenkaan helppoa. Helpompaa on ennaltaehkäisy. Vältä äkillisiä painonvaihteluita ja pyri pitämään iho joustavana. Tue raskausaikaan vatsanseutu jos joudut tekemään rajuja liikkeitä, jos olet ylipainoinen käytä tukevia alusvaatteita. Jos laihdutat laihduta maltilla ja jos urheilet pidä siinäkin kohtuus.
Entä jos juovia on jo ihoon tullut? Kosmetiikasta löytyy vaikka minkälaista raskausarpivoidetta, mutta niistä ei yleensä ole juurikaan apua. Arvet vaalenevat kyllä hieman ja iho pehmenee, mutta raskausarvet eivät täysin katoa.
Monet arpivoiteet toimivat samalla tavalla. Ne vaalentavat arpia, mutta arpikudos jää.
Laserhoitoja, jotka on tarkoitettu arpien häivyttämiseen voi myös kokeilla, arpi pehmenee ja saattaa vaalentua. Mikään hoitomuoto ei kuitenkaan anna täydellistä tulosta. Pahoissa tapauksissa on kokeiltu myös plastiikkakirurgiaa, jossa arpi on poistettu kirurgisesti. Jäljelle jää joka tapauksella pieni viivavainen arpi.
Arvet voi myös peittää värivoiteella tai vedenkestävällä peitevoiteella.

24.9.2010

Raskaat silmäluomet ja meikki

Ennen vanhaan sanottiin että ihmisillä, joilla on raskaat silmäluomet on "makuukamari"-silmät. Raskaat silmäluomet voivat olla ihan minkä ikäisellä ihmisellä hyvänsä. Useimmiten silmäluomet alkavat kuitenkin roikkua kun ikää tulee lisää ja silmänseudun lihaksisto veltostuu.
Meikissä on tärkeää siirtää huomio silmäluomista itse silmiin. Silmäluomelle ei siis levitetä hyvin vaaleaa tai hyvin tummaa väriä, vaan keskisävyä ja himmeää sellaista. Helmiäiset voi unohtaa.
Väri levitetään luomelle kolmion muodossa alkaen silmän sisänurkasta ja kulkien ylös kulmakarvojen sisäreunaa, silmän ulkonurkassa käännytään jyrkästi alas kohti silmän ulkokulmaa.
Luomivakoon levitetään tummempaa väriä ja häivytetään se silmän ulkonurkkaa kohti.
Ripsiväriä käytetään vain yläripsissä. Ripset voi myös permanentata että silmiin saadaan enemmän nostetta. Irtoripset yleensä pahentavat asiaa, saaden luomet näyttämään vielä raskaammilta.
Mikäli silmiä rajataan, rajausviiva on ohut ja alaluomen rajaus voidaan jättää myös pois tai sitten tehdä vain puolikas rajaus, hyvin hyvin ohuelti ripsirajaan.

23.9.2010

Sokeriruokoa kuorintaan

Osta kaupasta isorakeista ruokosokeria ja sekoita sitä hunajaan. Saat hunaja-sokerikuorinnan. Jos haluat lisää tehoa kuorintaan lisää joukkoon merisuolarakeita.

21.9.2010

Ananas-inkivääri kuorinta kasvoille

Murskaa ananasta ja inkivääriä tehosekoittimessa. Lisää loppuvaiheessa muutama siemenellinen viinirypäle. Älä jauha rypäleitä täysin hienoksi. Purista ylimääräinen neste pois. Levitä seos kasvoille, anna vaikuttaa hetken, pyörittele sitten sormilla seosta ympäri kasvoja. Huuhtele pois. Varo aineen joutumista silmiin.

20.9.2010

Kahvikuorinta vartalolle

Jauha kahvipavut, sekoita joukkoon juoksevaa hunajaa niin että saat tahnamaisen seoksen. Hiero kostealle iholle. Saat kuorinnan, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja poistaa kuollutta ihosolukkoa vartalon iholta.

19.9.2010

Banaani-kookoskuorinta vartalolle

Muussaa banaani ja kookoshiutaleet sekä lisää ripaus merisuolaa. Mitä isompi ripaus sen paremmin aine kuorii. Levitä iholle pyörittelevin liikkein ja huuhtele pois.

8.9.2010

Raparperi

Olet ehkä syönyt raparperikiisseliä ja juonut raparperimehua. Siinä tapauksessa kasvi on tuttu. Raparperin lehden varret sisältävät omenahappoa ja hapanta kaliumoksalaattia. Raparperin lehtien varsista puristetulla mehulla voi siis tehdä iholle hedelmähappokuorinnan. Kirkastaa ja raikastaa ihoa, muista huuhdella iho hyvin.
Raparperinjuuresta, joka on peräisin lääkeraparperista (Rheum palmatum) valmistetaan ulostuslääkettä, joten sitä käytetään ummetuksen hoitoon.

7.9.2010

Kosmetiikassa yleisimmin käytettävät raaka-aineet

Mietikö koskaan mitä kosmetiikka, jota käytät sisältää ja mistä mahtavat raaka-aineet tulla?

Kosmetiikassa yleisimmin käytetyt raaka-aineet tulevat:
  1. eläinkunnasta
  2. kasvikunnasta
  3. kivikunnasta (mineraalit)
  4. laboratorioista (synteettiset raaka-aineet)

6.9.2010

Päällyslakka

Päällyslakan tarkoitus on antaa kynnelle kiiltävä ja suojaava pinta, jolloin varsinainen värilakka pysyy kauniimpana.
Hyvä keino lisätä värilakan kestävyyttä kynsissä on levittää päällyslakkaa myös kynnen kärkeen ja kynnen kärjen alle. Vahvistaa kynttä tilapäisesti ja kynsi ei murru niin helposti, eikä kynsilakka lohkea.

5.9.2010

Päivävoide - miksi sitä käytetään?

Aamuisin iholle on hyvä levittää puhdistuksen jälkeen päivävoidetta. Sen tarkoitus on kosteuttaa ja suojata ihoa, pölyä, likaa, aurinkoa, tuulta ja lämpötilanvaihteluita vastaan. Päivävoide auttaa ihoasi säilyttämään kosteustaspainon, muodostamalla suojaavan kalvon ihon ja ulkoilman välille.
Talvella kosteusvoiteen käyttö on tärkeää, koska kylmä ilma supistaa verisuonia, joiden on tarkoitus kuljettaa ravintoa iholle. Kun iho ei saa tarpeeksi ravintoa sen pinta kuivuu. Lämmitys kuivattaa myös huoneilmaa ja kuiva ilma kuivattaa ihoa.
Kesällä iho on alttiimpi ulkoisille ärsykkeille, koska vietät todennäköisemmin kauniilla ilmalla enemmän aikaa ulkona. Päivävoide suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä. Jos päivävoiteessa on aurinkosuoja, se myös auttaa suojatumaan auringon UV-säteilyltä.
Lisäksi päivävoide tasoittaa ihon pintaa, joten meikkivoide on helpompi levittää iholle, eikä jämähdä yhteen kohtaan. Meikki myös pysyy kasvoillasi paremmin, kun käytät meikin alla ihotyyppisi mukaista päivävoidetta. Rasvaisen ihon päivävoide hillitsee talineritystä ja meikki pysyy siistinä pitempään (ei toki ikuisuuksiin) ja kuivan ihon päivävoide kosteuttaa, joten meikki näyttää paremmalta ja kuivuusrypyt eivät näy.

4.9.2010

Pähkinä

Pähkinästä käytetään kauneudenhoitoon yleensä kuori ja pähkinän öljy. Kuori jauhetaan karkeaksi jauheeksi ja sitä käytetään kuorinta-aineissa. Pähkinäöljyä käytetään pehmentämään, kosteuttamaan ja notkistamaan ihoa. Pähkinäöljy härskiintyy helposti.

3.9.2010

Pyöreät silmät

Pyöreät silmät ovat kauniit, mutta joskus voi tuntua että silmät ovat liian pyöreät ja katse on hölmistyneen näköinen.
Silmiin saadaan enemmän kissamaisuutta ja kapeutta rajauksilla, luomiväri oikealla sijoittelulla sekä irtoripsillä.
Aloita levittämällä keskitumma sävy koko silmäluomelle. Valitse sitten tummempi sävy ja levitä sitä silmäkuopan/liikkuvan luomen alueelle, jatkaen silmien ulkokulmien ulkopuolelle kulmakarvojen suuntaisesti. Häivytä värit hyvin, ettei selviä rajoja jää.
Rajaa silmä niin että pidennät silmän yläpuolista ja alapuolista rajausviivaa silmän ulkonurkan yli jonkin matkaa.
Irtoripsien sijoitus on tarkkaa. Laita niitä vain silmien puolivälistä lähtien kohti silmän ulkonurkkaa. Voit käyttää yksittäisiä irtoripsiä tai ryhmissä olevia.
Katso miltä tulos näyttää. Tarvittaessa tummenna luomivakoa tummalla luomivärillä luodaksesi katseeseen myös syvyyttä.

2.9.2010

Ihon elävöittäminen

Näyttääkö ihosi harmaalta ja väsähtäneeltä. Saattaa olla että ravinnossasi ei ole tarpeeksi C-vitamiinia sisältäviä kasviksia. Limetti, greippi, sitruuna, appelsiini ja muut sitrukset elävöittävät ihoa sekä sisäisesti että ulkoisesti. Sisäisesti C-vitamiinin avulla ja ulkoisesti sisältämiensä hedelmähappojen avulla. On kuitenkin hyvä muistaa että ulkoisesti käytettynä C-vitamiini sitrusten muodossa kuivattaa ihoa. Jos ihosi on hyvin kuiva elävöitä ihoa sisäisesti syömällä C-vitamiinipitoisia kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

1.9.2010

Taistele ikääntymisen merkkejä vastaan

Granaattiomenansiemenet ja tomaatti auttavat pitämään ihon nuorekkaana. Gallogeenihappo granaattiomenansiemenissä taistelee ikääntymistä ja ympäristöstä aiheutuvaa stressiä vastan. Tomaattien tehoaine on lykopeeni. Syö siis tomaatteja.