7.4.2010

Lihominen

Tämä teksti on vuodelta 1931:

"Joka haluaa lihoa, syököön useita monipuolisia aterioita päivässä. Toisiaan seuraavien ruokalajien on vuoroteltava, voimakkuuteen, kiinteyteen, lämpötilaan ym. nähden siten, että kuumaa ruokaa seuraa kylmä, kiinteää ruokaa liemiruoka jne. Vaihtelu, joka ei saa mennä silti liiallisuuteen on omiaan lisäämään ruokahalua ja edistämään nautittujen ruokien määrää.
Rasvaiset ruuat lihottavat hyvästi. Ruumis käyttää tarkoin hyväkseen rasvaa ja sitä parempi, mitä alhaisempi rasvan sulamislämpö.
Lihomiseen sopii erikoisesti maito (kokomaito kerman kera), koska se sisältää runsaasti ravintoaineita. Samoin on laita mallasjuomien. "

Tämähän näyttää ja kuulostaa ihan nykyihmisten hotelli- ja ravintolaruokavaliolta, mukaanluettuna seisovat pöydät laivoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!