5.9.2010

Päivävoide - miksi sitä käytetään?

Aamuisin iholle on hyvä levittää puhdistuksen jälkeen päivävoidetta. Sen tarkoitus on kosteuttaa ja suojata ihoa, pölyä, likaa, aurinkoa, tuulta ja lämpötilanvaihteluita vastaan. Päivävoide auttaa ihoasi säilyttämään kosteustaspainon, muodostamalla suojaavan kalvon ihon ja ulkoilman välille.
Talvella kosteusvoiteen käyttö on tärkeää, koska kylmä ilma supistaa verisuonia, joiden on tarkoitus kuljettaa ravintoa iholle. Kun iho ei saa tarpeeksi ravintoa sen pinta kuivuu. Lämmitys kuivattaa myös huoneilmaa ja kuiva ilma kuivattaa ihoa.
Kesällä iho on alttiimpi ulkoisille ärsykkeille, koska vietät todennäköisemmin kauniilla ilmalla enemmän aikaa ulkona. Päivävoide suojaa ulkoisilta ärsykkeiltä. Jos päivävoiteessa on aurinkosuoja, se myös auttaa suojatumaan auringon UV-säteilyltä.
Lisäksi päivävoide tasoittaa ihon pintaa, joten meikkivoide on helpompi levittää iholle, eikä jämähdä yhteen kohtaan. Meikki myös pysyy kasvoillasi paremmin, kun käytät meikin alla ihotyyppisi mukaista päivävoidetta. Rasvaisen ihon päivävoide hillitsee talineritystä ja meikki pysyy siistinä pitempään (ei toki ikuisuuksiin) ja kuivan ihon päivävoide kosteuttaa, joten meikki näyttää paremmalta ja kuivuusrypyt eivät näy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!