26.1.2011

Silmänrajauksen värin valinnasta

Musta
Yleisin ja käytetyin rajausväri, joka valitettavasti sopii hyvin harvalle. Musta sopii jos ihosi väri vivahtaa oliiviin, tummaan pronssiin tai suvussasi on afrikkalaista tai afroamerikkalaista verta. Jos hiuksesi ja kulmakarvasi ovat mustat, musta sopii myös, vaikka ihosi olisi vaalea.
Muilla ihmisillä musta pienentää silmiä ja pahimmassa tapauksessa saa silmät näyttämään punertavilta siansilmiltä.

Tumman ruskea
Hyvä vaihtoehto mustalle rajausvärille. Sopii useimmille, kuitenkin hyvin vaaleiden henkilöiden silmät näyttävät paremmalta jossain muussa värissä.

Harmaa
Sopii hyvin vaaleille henkilöille rajausväriksi.

Valkoinen
Jos silmäsi ovat pienet ja haluat että ne näyttävät suuremmilta, käytä valkoista rajausväriä. Muista häivyttää rajat hyvin. Valkoista voi käyttää myös osana kaksois-rajausta eli rajausta jossa valkoista väriä käytetään kajalintapaan ripsirajan sisäpuolella ja muuta väriä ripsirajan ulkopuolella. Toimii myös silmää suurentavasti.

Rajausvärin valintaan vaikuttaa myös silmämeikin muut värit. Tummanvihreä tai tummansininen sopii kun meikkivärit ovat kylmät.

Monet murretut sävyt sopivat kun omat värisi ovat lämpimät tai murrettuja.

Punaliilat ja punaiset rajausvärit sopivat hyvin harvoille. Yleensä vain kun ihon väri on tumma ja silmänvalkuaiset eivät verestä. Muilla ne korostavat silmän punaisia verisuonia.

Tee kokeiluja ja katso mikä näyttää parhaalta sinun silmissäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!