15.3.2011

Allergiaa kosmetiikasta

Vaikka kosmetiikka on luontaiskosmetiikkaa, luonnonmukaista kosmetiikka, biokosmetiikkaa, luomukosmetiikkaa, luonnonkosmetiikkaa jne., se ei tarkoita sitä että tämä kosmetiikka välttämättä sopii allergikolle.
Mikä hyvänäsä tuote, kosmeettinen tuote mukaan lukien, jopa allergiatestattu tuote tai yhdessä allergia- ja astmaliiton -kanssa toteutettu tuote voi aiheuttaa allergiaa. Mikään testi ei takaa sitä että tuote on turvallinen kaikille.
Kaikki kosmetiikkatuotteet voivat sisältää allergisoivia aineita. Eri tuotteissa aineita on eri määriä ja jos tietylle aineelle on allerginen, sille on allerginen siitä huolimatta että tuote on allergiatestattu.
Jos tietää olevansa jollekin aineelle allerginen ainoa keino on välttää kyseistä allergisoivaa ainetta, eli ostaa kosmetiikkaa, jossa sitä ei ole. Hyvä uutinen on että kukaan ihminen ei yleensä ole allerginen kaikelle, vaikka paljon moniallergisia ihmisiä onkin.
Joskus sopivan tuotteen löytäminen vaatii salapoliisityötä ja hyvän myyjän, joka oikeasti tietää kosmetiikan raaka-aineet, mitä aineet ovat ja mitä kosmetiikkapurkissa oikeasti on. Toinen vaihtoehto on opetella tekemään kosmetiikkansa itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!