18.2.2010

Kynsisieni eli -silsa

Varpaankynsien hoito on tärkeää. Jalkojen sienitaudit ovat hyvin yleisiä ja kynsisieni on yksi hankalahoitoisimmista sienilajeista. Siksi kynsisienen parannuttuakin kynsiä on hoidettava huolella.
Kynsisilsa uusii 95 %:lla ihmisistä 5 vuoden sisällä. Syynä on se että kukaan ei kerro miten menetellään jatkohoidon kanssa. Se ei riitä että syödään lääkekuuri ja sillä hyvä.

Kynsisilsan uudelleentarttumisen ennaltaehkäisy:

Pidä huolta että sinulla on puhtaat jalat, sukat ja kengät. Kun sieni on varpaankynsistä saatu häädetty, sen jälkeen hävitetään KAIKKI vanhat sukat ja kengät. Kynsisilsa on hyvin tarttuva ja se voi tarttua myös sukista ja kengistä. Älä lainaa muiden kenkiä tai sukkia - koskaan!

Uimahallit, kuntosalit, jalkahoitolat, terveyskeskukset ja yleiset saunat ovat tartuntapaikkoja, joten älä kävele siellä avojaloin. Myös omat pesutilat ovat tartuntapaikkoja. Pidä huolta pesuhuoneesi ja saunan siisteydestä.

Kun kynsisilsa on kerran ollut kynnet on hyvä desinfioida antimykoottisella desinfiointiaineella aina kun olet oleskellut kosteissa tiloissa tai yleisissä tiloissa paljain jaloin. Tavallinen desifioimisaine ei tapa sieniä, tarvitset sieniä tuhoavan desinfiointiaineen.

Älä laiminlyö jälkitarkastusta, kun kynsisilsa on hoidettu. Tarkastele aika ajoin kynsiä ja mene heti lääkäriin jos infektio uusii.

Pelkkä paikallishoitoaine ei tehoa kynsisieneen, sisäinen lääkekuuri on aina tarpeen. Paikallishoitoainettakin on silti käytettävä, että kynsisilsa ei leviä muihin ihmisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!