5.2.2010

Selluliitti

Aaaaarrrgghh! Käteeni sattui artikkeli, jossa kerrotaan että selluliitti on geneettistä (eli geeneissä) ja sille ei voi tehdä mitään, vain kärsiä. Tämä on taas täyttä potaskaa. Selluliitti ei ole geeneissä vaan rasvakudoksessa.
Selluliitille voi tehdä hyvin paljon. Liikuntaa, liikuntaa ja liikuntaa. Kun lihaskudos on kiinteää ja lihaskudos on yleensä olemassa, se käyttää ravinnokseen rasvasolujen varastorasvat ja pienentään näin selluliittialueita. Liikunta lisää myös nesteaineenvaihduntaa, joten rasvasoluja ympäröivä neste lähtee myös liikkeelle ja tukee liikunnan vaikutusta. Ruokavaliomuutos, jossa ruokavaliosta poistetaan suklaa, alkoholi, sokeri, voi, maitotuotteet, suola ja eläinrasvat auttaa myös. Elämäntapamuutos johon kuuluu tupakoinnin lopettaminen, vedenjuonnin ja erilaisten hierontahoitomuotojen aloittaminen parantaa asiaa. Selluliittiin sopivia hierontoja ovat lymfahieronta (auttaa nestekiertoa), LPG eli imurullaushieronta (auttaa nestekiertoa, verenkiertoa ja hajottaa rasvakudosta), ultraääni (auttaa verenkiertoa, nestekiertoa ja hajottaa rasvakudosta), tavallinen hieronta (auttaa verenkiertoa). Ihoa voi myös hoitaa selluliittivoiteilla, jolloin iho pinta saadaan näyttämään sileämmältä. Osa voiteista parantaa ihon pintakerrosten verenkiertoa, osa nestekiertoa ja osa vain vetää ihoa kireämmälle, jolloin se näyttää sileämmältä. Parhaat voiteet tekevät tämän kaiken. Parhaat voiteet ovat yleensä kalliita ja kaikki kalliit voiteet eivät toimi.
Ihon kuoriminen kuorinta-aineella, harjalla tai hierontakintaalla parantaa ihon verenkiertoa ja ihon ulkonäkö, mutta ei riitä pelkästään poistamaan selluliittia.
Selluliitin poisto vaatii asialle omistautumista ja sinnikkyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!