24.2.2011

Rypyt suun ympärillä - hoitoa

Ikä tuo ryppyjä myös huulten ympäristöön. Kuivaihoisille nopeammin ja muille hieman hitaampaa tahtia. Toki asiaa voi itse edesauttaa tupakoimalla, kuivalla huoneilmalla ja hoitamattomuudella

Ihon kuoriminen auttaa pehmentämään ihoa, kuorintaan voi käyttää kasvojen kuorinta-ainetta tai vaikka lasten hammasharjaa. Kun kuiva kuollut ihosolukko on kuorittu pois, voiteet imeytyvät iholle paremmin. Kuoriminen ja kuivaharjaus pehmeällä harjalla myös parantaa alueen verenkiertoa. Voide ei tietenkään poista huultenympärysryppyjä, mutta saa ne näyttämään edes vähän pehmeämmiltä. Alue on hyvä voidella ravitsevalla voiteellaa aamuin illoin.
Ainoa keino saada rypyt kokonaan pois on kirurginen. Ryppyihin ruiskutetaan täyteainetta. Miten kauan tämä aine ryppyjä kohotaa, riippuu siitä miten syvä ryppy on ja miten ihoa jatkossa hoidetaan. Toinen keino on syväkuoria ihoalue verinahkaan asti (älä kokeile tätä itse), uusi iho, joka muodostuu on rypyttömämpi hetken aikaa. Yleensä kuitenkin rypistyy uudelleen kun hoitaminen unohdetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!