22.10.2010

Itseruskettajan valinta ja käyttö

Itseruskettava aine värjää vain ihon pinnalla olevan keratiinin, se ei siis imeydy ihon sisään. Itseruskettavien käyttöä pidetään terveellisempänä kuin ihon paahtamista solariumissa tai auringossa liiallisesti.
Millainen rusketus saadaan aikaan riippuu itseruskettajasta ja ihosi väristä. Jos ihosi on vaalea pysyttele vaaleissa sävyissä, jos taas tummempi valitse tummempi sävy. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin, kun väri on lähellä ihosi omaa sävyä tulos ei näytä luonnottomalta ja toiseksi kun väriero ihosi omaan väriin ei ole suuren suuri itseruskettaja on helpompi levittää niin että tulos näyttää tasaiselta. Muista kokeilla väriä ennenkuin ostat sen.
Aloita aina kuorimalla iho huolellisesti. Kun ihon pinnan keratiinikerros on tasaisesti samanlaatuinen itseruskettaja ei pääse imeytymään kuivemmille ihoalueille liiallisesti. Tuloksesta tulee myös pysyvämpi.
Levitä rasvaista voidetta paksulti niille alueille, joille et halua itseruskettajaa levittää, esim. kulmakarvat ja hiusraja on hyvä suojata.
Levitä itseruskettajaa aluksi ohut kerros, jotta näet miten se toimii juuri sinun ihollasi. Levitä uusi kerros joka toinen päivä. Samalla voit korjailla mahdollisia epätasaisuuksia. Niinä päivinä kun et käytä itseruskettajaa, muista levittää iholle kosteusvoidetta. Kosteusvoide auttaa itseruskettajaa levittymään tasaisemmin.
Muista kuoria ihoa vähintään kerran viikossa, muuten itseruskettaja kerääntyy kuiville iho alueille ja tulos näyttää laikulliselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!