25.10.2010

Rasvainen iho yli 30-vuotiaana

Ihotyyppi ei yleensä muutu, vaikka ikää tulee lisää. Jos iho on nuorena ollut rasvainen, se on sitä hautaan asti.
Sanotaan että rasvainen iho vanhenee hitaammin ja että rypyt eivät siinä näy. Tämä on täyttä puppua. Rasvainen iho vanhenee aivan samalla tavalla kuin muutkin ihotyypit. Kun 30-vuoden ikä on ylitetty ihon elastiini alkaa vähentyä ja kollageenisäikeet kovettua ja katkeilla. Ryppyjä alkaa tulla, siitä huolimatta iho puskee rasvaa. Koska rasvainen iho on paksu, myös rypyistä tulee syviä. Kuivaihoisen iho on ohut, joten rypyt ovat matalammat, mutta terävämmät. Rasvaisen ihon ryppyjen linjat eivät aina ole selkeät ja ryppyjä voi olla vierekkäin ja päällekkäin syvinä juonteina.
Rasvainen iho kohtaa myös muita vanhenemisen haasteita. Ihoon alkaa tulla ruskeita pigmenttiläiskiä, verisuonista tulee näkyvämpiä, huokoset tuntuvat laajenevat entisestään. Ihon väri muuttuu vahamaiseksi tai harmahtavaksi.
Rasvainen iho tarvitsee elvyttäviä, kiinteyttäviä ja kohottavia hoitovoiteita aivan samoin kuin kuivakin iho, sillä erotuksella että rasvaisen ihon hoitovoiteet eivät saa olla liian rasvaisia, muuten saadaan aikaiseksi mustapäitä ja finnejä. Yleensä ohuet, kevyet ja helposti imeytyvät voiteet ovat sopivampia.
Näiden hoitovoiteiden lisäksi myös ihon rasvaisuutta on edelleen hoidettava. Rasvainen iho on hyvin haastava, mitä tulee ihon vanhenemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!