21.10.2010

Rasvainen iho ei ole aina samanlainen

Määritelmä rasvainen iho on aika laaja. Kaikilla ihmisillä, joilla on rasvainen iho, se ei ole samanlainen.
Seborrea sicca eli kuivarasvainen iho
Ihon pinta on kuiva, jopa hilseilevä. Syvemmältä iho on kuitenkin rasvainen ja tuottaa runsaasti mustapäitä ja finnejä.
Seborrea oleosa eli öljyisen rasvainen iho
Ihon pinta on pian pesun jälkeen öljyisen rasvaisen talikerroksen peitossa. Huokoset ovat laajentuneet, iho on paksu ja vahamainen. Iholla voi olla mustapäitä ja finnejä.

Näiden kahden rasvaisen ihon väliin mahtuu sekalainen määrä kaikkia mahdollisia rasvaisen ihon tyyppejä. Iho voi jopa vaihdella niin että talvella sama iho on kuivarasvainen ja kesällä öljyisen rasvainen.
Ihon hoito on siis tehdävä ihon rasvaisuuden mukaan. Jos iho on pintakuiva on hoidettava myös kuivuusongelmaa, erityisesti on syytä kiinnitettävä ihon kuorimiseen ja kosteuttamiseen. Puhdistusaineeksi voi valita tuotteen, joka sopii kaikille ihotyypeille. Kosteusvoide valitaan ihon pinnan kuivuusasteen mukaan.
Kun iho on öljyisen rasvainen. Puhdistusaineet on valittava erittäin rasvaiselle iholle tarkoitettujen tuotteiden joukosta. Erityishuomiota on kiinnitettävä huokosten supistamiseen ja rasvantuotannon hillitsemiseen savipohjaisten naamioiden avulla. Kosteusvoide valitaan niin että se tekee iholle mattapinnan ja supistaa huokosia.
Rasvaisen ihon hoidossa on aina syytä kiinnittää huomiota myös ruokavalioon ja välttää hyvin rasvaisia ruokia ja hyvin sokeripitoisia ruokia. Kuitujen saannista on pidettävä erityistä huolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!