15.10.2010

Mitä sinun tarvitsee tietää karvojen poistosta

  • Hyvä höylä tekee parhaan jäljen. Kun valitset karvojenpoistohöylää, muista että mitä useampi terä, sen parempi tulos.
  • Karvojen ajelu suihkussa antaa paremman tuloksen, koska lämmin vesi pehmittää karvan.
  • Karvojenpoistovoiteet ovat kehittyneet vuosien myötä. Tulos on hellävarainen, mutta tehokas ja tuoksukin on usein hyvä. Muista käyttä myös karvojenpoistovoiteen jälkeen ihoa rauhoittavaa ainetta.
  • Kotivahauskin voi olla helppoa. Enää ei tarvitse lämmitellä vahakattiloita ja taiteilla spaattelilla vahaa iholle. Nykyään on saatavilla kylmävahoja, joissa liuska painetaan iholle ja kiskaistaan pois sekä mikroaaltouunissa lämmitettäviä vahoja roll-on -muodossa. Helppo levittää ja poistaa. Muista se ihoa rauhoittava aine karvojen poiston jälkeen.
  • Kun karvat on poistettu ja iho rauhoittunut, estääksesi uusien karvojen kasvamisen ihon sisään, muista kuoria ihoa säännöllisesti. Salisyylihappoa sisältävät kuorinta-aineet myös ehkäisevät tulehduksia, samalla kuin kuorivat ihoa. Voit käyttää myös ihokarvojen poiston jälkeen -tuotteita, joista osalla on karvojen sisäänkasvua ehkäisevä vaikutus, osa myös ehkäisee uusien karvojen kasvua.
  • Jos poistat kainalokarvoja, muista että et voi käyttä deodoranttia 24 tuntiin. Sen sijaan käytä mietoa talkkia. Kun deodorantin käyttö on taas sallittua kokeile kosteuttavaa tai ihoa pehmittävää deodoranttia. Ihoärsytystä hillitseviä ja ihoa rauhoittavia deodorantteja on myös olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!