31.10.2010

Rinta-asiaa

Millaiset rinnat nainen saa riippuu perintötekijöistä, ruokavaliosta, liikunnasta ja siitä miten rinnoistaan huolehtii. Kosmeettisin keinoin rintojen kokoon ei voida paljoakaan vaikuttaa, plastiikkakirurgialla sen sijaan hyvinkin paljon. Kosmetiikalla voidaan kuitenkin vaikuttaa rintojen ihon pehmeyteen ja kiinteyteen.
Rintojen ihon saa pidettyä pehmeänä päivittäisellä kuivaharjauksella ja kosteusvoiteiden tai rintavoiteiden käytöllä.
Rintojen veltostumista voi estää rintojen kannattajalihaksia voimisteluttamalla ja hyvillä tukevilla rintaliiveillä. Erityisesti hyvien urheilurintaliivien valinta on tärkeää. Pääpaino on kuitenkin voimistelulla ja lihasten vahvistamisella. Rintalihaksia vahvistavat punnerrusliikkeet ja "lankku"-liike sekä painojen/vastuksen avulla tehtävät liikkeet sivusuunnassa ja ylöspäin.
Jos rinnat ovat suuret ja painavat tukevat ja leveät olkaimet auttavat jakamaan rintojen painoa, samoin tukevat kupit sekä rintojen alapuolella kulkeva tukinauha. Rintojen iho voi hautua kuumalla ilmalla, joten isorintaisen on hyvä käyttää talkkia rintojen alla.
Paras rintaliivimateriaali iholle on luonnonkuituinen - silkki tai puuvilla. Keinokuituiset hengittämättömät liivit hautovat.
Kaarituelliset rintaliivit ovat hyvin suosittuja nykyään. Niiden käytössä on kuitenkin vaaransa. Kaarituki painaa ikävästi ihoa ja myös ihonalaista kudosta estäen verenkiertoa ja lymfakiertoa (imuneste). Lymfakierto on hyvin tärkeä elimistön immuunipuolustukselle, jos lymfa ei pääse vapaasti virtaamaan kuona-aineita alkaa keräytyä rinnan alueelle. Yleensä tästä seuraa selluliittia tai rasvakuodoksen kasautumista rintoihin. Vuosia jatkunut päivittäinen kaaririntaliivien käyttö voi kuitenkin lisätä merkittävästi rintasyöpäriskiä, koska lymfaneste ei pääse virtaamaan vapaasti. Vuosia jatkunut kaarituellisten liivien käyttö myös suurentaa vatsanseudun rasvakerrosta, johtuen samasta syystä: lymfaneste ja verenkierto eivät suju ongelmitta, rasvaa alkaa kasautua lähialueille eli rintoihin ja vatsanseutuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!