4.6.2010

Paikat kynsissä

Tiesitkö että kynnen voi paikata? Jos kynsi lohkeaa tai repeää ja lohkeama tai repeämä ei ole kovin iso, kynttä ei välttämättä tarvitsekaan lyhentää. Kynsi voidaan tilapäisesti korjata paikkaamalla, kunnes kynsi kasvaa niin paljon että se voidaan leikata.
Kynsien paikkaamiseen on olemassa kynsien paikkauspaperia, kynsien paikkauskelmua, kynsien paikkauslakkaa ja jos mielikuvitusta riittää kuitukankaasta voi tehdä itsekin kynteen paikan.
Toimi näin:
  1. Poista kynnestä lakka, jos kynsi on lakattu. Jos kynsi on lakkaamaton pyyhi se neo-amiseptilla puhtaaksi.
  2. Revi kynnenpaikkauspaperista tai kuitukankaasta hieman suurempi pala kuin repeämä tai lohkeama on. Repiminen on tärkeää, sillä paikan reunan pitää olla epätasainen, jotta se ei näy kynnestä niin helposti, eikä kuoriudu helposti irti kynnestä. Jos käytät kynnen paikkauskelmua valitse kynnen kokoinen pala.
  3. Levitä paikka kynnelle ja tarkista että paikan reuna taipuu kynnen reunan alle. Tämä on tärkeää. Levitä sitten kynnelle väritöntä kynsilakkaa. Jos käytät pelkkää paikkauslakkaa levitä se pelkästää kynnelle. Levitä lakkaa myös kynnen alle.
  4. Tarkista että paikka on kynnellä tasaisesti, eikä siihen ole jäänyt ilmakuplia. Tasoita paikkaa tarvittaessa sormin. Tarkista että paikka on hyvin myös kynnen vapaan reunan alapuolella.
  5. Levitä sitten toinen kerros lakka (aluslakka) ja vasta sitten värilakkaa. Lopuksi vielä päällyslakkaa. Muista antaa lakkakerrosten kuivua hyvin ennen seuraavaa kerrosta.

Mikäli teit kaikki vaiheet oikein paikan pitäisi kestää seuraavaan lakanvaihtoon asti. Toki kynnen kanssa pitää olla varovaisempi kuin normaalin lakatun kynnen. Repeämäkohta murtuu helposti lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!