17.6.2010

Peitepuikko

Peitepuikkoja on monenlaisia. Nimensä mukaisesti niillä on tarkoitus peittää kasvoilla olevia pieniä ihon virheellisyyksiä, kuten tummia silmänalusia tai punoittavia näppyjä, arpia jne.
Monet "meikkivinkit" neuvovat levittämään peitepuikon ennen värivoidetta. Tässä on yleensä se ongelma että kun levittää värivoiteen peitepuikkokin katoaa jonnekin ja ihovirhe on taas näkyvissä.
Suosittelen siis levittämään ensin värivoiteen ja vasta sitten peitepuikkoa niille kohdille, joita halutaan peittää tai häivyttää.
Peitepuikon valinnassa on hyvä ottaa huomioon mitä aikoo peittää. Aknenäppyjen peittämiseen tarkoitettu peitepuikko kuivattaa ja pysyy yleensä hyvin näpyn päällä, mutta ei sovi silmänympäryksille. Silmänympäryksille tarkoitettu peitepuikko ei taas pysy aknenäpyn päällä.
Kaikein tärkein asia on peitepuikon väri. Jos peitepuikko on liian vaalea, se korostaa paremminkin kuin peittää. Jos väri on taas liian tumma, peitepuikko erottuu muusta ihosta. Testaa peitepuikkoa ennen ostamista iholle, jotta näet sopiiko väri ihoosi.
Peitepuikkoja on muitakin värejä kuin "ihonvärisiä". Peitepuikko voi olla vihreä, liila, keltainen jne. Näiden peiteaineiden käyttö vaatii hieman asiantuntemusta, muuten ihosta voi kuultaa joku outo väri läpi. Vihreää peiteainetta käytetään yleensä punaisen häivyttämiseen (verisuonet, verisuoniluomet,verisuonikasvaimet, punoittavat näppylät, punoittava iho). Liilaa keltaisen (vanhat kellertävät mustelmat, vaaleahkot maksaläiskät) ja keltaista liilan (mustelmat, arvet) häivyttämiseen. Koska levityksen tulee olla tasan tarkkaa ja häivytyksen vieläkin tarkempaa suosittelen kotikäyttöön ihan tavallisia peitepuikkoja. Toki jos käsi on tarkka ja värisilmä vakaa muunkin värisiä peitepuikkoja voi kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!