21.11.2010

Kulmakarvojen kestovärjäys kotona

Tee ensin herkkyystesti värille, levitä pieni määrä väriä korvan taakse tai kyynärtaipeeseen, anna olla 48 tuntia. Jos mitään reaktiota ei ilmennyt värjäys on turvallista tehdä.

Tee värjäys aina puhtaisiin kulmakarvoihin.

Älä värjää jos sinulla on...
-tulehtuneet silmät
-ihottumaa
-iho on rikki
-allergiaa värille
-jos värjäysalueella on haavoja tai näppylöitä


  1. Puhdista kulmakarvat hyvin RASVATTOMALLA meikinpoistoaineella. Meikinpoistoaine ei siis saa olla hoitava tai tarkoitettu vedenkestävän meikin poistoon.
  2. Levitä kulmakarvojen ympärille suojavoide. Paksu voide kuten vaseliini käy hyvin. Varo levittämästä voidetta kulmakarvoille. Muuten ne eivät värjäydy.
  3. Sekoita noin ½ cm väriä ja noin 2 tippaa 3%:sta vetyperoksidia keskenään tasaiseksi seokseksi kupissa.
  4. Levitä väri kulmakarvoihin appelsiinipuutikulla tai ripsiharjalla. Kierreharja toimii hyvin. Levitä väri kulmakarvojen suuntaisesti.
  5. Anna vaikuttaa 1-15 minuuttia riippuen haluamastasi värin asteesta. Lyhyt vaikutusaika antaa vaaleamman tuloksen kuin pitkä.
  6. Jos kulmakarvat ovat harmaat tai niissä on harmaita karvoja, saattaa olla että värjäystulos on huono. Joskus auttaa kun värjäyksen tekee 2 kertaa peräkkäin.
  7. Poista väri kulmista pumpulitupolla pyyhkimällä tai pesemällä vedellä. Pyri saamaan väri kokonaan pois, sillä osa kestoväreistä "jälkivärjää" eli jos väriä on kulmiin jäänyt ne tummuvat seuraavien tuntien aikana. Myös iho voi värjääntyä.
  8. Muotoile kulmat värjäyksen jälkeen tai poista vain hajakarvat pinseteillä. Älä nypi kulmia koskaan ennen värjäystä, muuten voit saada aikaa allergisen reaktion tai lievän myrkytyksen, kun väriä pääsee verenkiertoosi. Allergisessa reaktiossa on se ikävä puoli, että et voi enää kestovärjätä mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!