4.11.2010

Pienet rinnat ja suurennusleikkaus

Onko suuri kaunista? Siltä näyttäisi maailmalla. Nuoret naiset laitattavat itselleen todella kauhean näköisiä rintavarustuksia. Ehkä kyseessä on törmäyspelko ja siksi tarvitaan kunnon puskurit. Toinen syy lienee se, että kun järkeä ja tietoa ei ole, tehdään suuria virheitä.
Yleensä rintojen suurennusleikkaus tehdään nukutuksessa, mutta voidaan tehdä myös paikallispuudutuksella. Proteesi (silikonipussi, suolaliuospussi) sijoitetaan yleensä rintalihaksen alle. Syy tähän on se, että keho ei hylji proteesia yhtä helposti kuin jos se sijoitettaisiin vain ihon alle, myös kapseli ja arpimuodostus on vähäisempää näin. Leikkauksesta jää noin 5 cm pituinen arpi rinnan alle. Mikään leikkaus ei ole myöskään riskitön.
Haittapuolena (ja usein myös yllätyksenä) voi tulla se, että rinta voi kovettua ja arpeutua niin että proteesi joudutaan poistamaan. Proteesi voi myös puhjeta. Rahaa on myös oltava runsaasti sillä vaikka proteesi ei aina puhkeakaan se tihkuttaa itsensä tyhjäksi noin 10-15 vuoden aikana ja se täytyy sitten vaihtaa tai poistattaa kokonaan. Suuret rinnat aiheuttavat myös kipuja niska-hartiaseutuun ja liikunnan harrastaminen hankaloituu. Proteesi voi myös painaa kylkiluita ja aiheuttaa rintakipua tai selkäkipua. Leikkaus katkaisee lymfasuonia ja verisuonia ja saattaa aiheuttaa turvotusta vatsan- ja kainalon seutuun, joskus turvotus jää pysyväksi.
Muita haittoja heti leikkauksen jälkeen ovat huonosti paraneva tai vuotava leikkaushaava. Kivut, joka rajoittavat liikuntaa. Painon tunne rintakehällä.
Vaihtoehtona leikkaukselle on rintaliiveihin asennettavat täytteet ja erilaiset täyterintaliivit (geeli, silikoni, superlonpehmusteet). Nämä ovat suhteellisen turvallisia ja edullisia vaihtoehtoja. Tulos on usein huomattavasti luonnollisempi kuin leikattujen rintojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!