26.11.2010

Ripsivärin monet muodot ja ripsivärin laittaminen

Ripsiväriä on olemassa kakkuna, voiteena ja nesteenä. Kakkumaskara on vanhimpia ripsivärimuotoja, uusimpia ovat kuituja ja nukkaa sisältävät pidentävät ripsivärit.

Ripsivärin tehtäviin kuuluu ripsien tuuheuttaminen, pidentäminen ja taivuttaminen. Hyvä ripsiväri ei tee ripsistä paakkuisia tai törröttäviä, eikä se rapise poskille. Lisäksi vaaditaan hieman huolellisuutta ripsivärin käyttäjältä.

Ripsivärin laittaminen
  1. Varmista että ripset ovat puhtaat ja kuivat. Jos taivutat ripsiä ripsientaivuttimella, nyt on sen aika. Jos haluat voit laittaa ripsiin myös ripsivärin alle tarkoitettua ripsienhoitoainetta tai puuteroida ripset kevyesti. Huom! poista liika puuteri.
  2. Poista kasvopaperilla liika väri ripsiväriharjasta tai kierreharjasta. Liika väri aiheuttaa helposti paakkuja ja kerroksesta ei tule tasaista. Ota käsipeili käteen ja katso peiliin hieman alaviistoon.
  3. Levitä ripsiväriä ensin yläripsien yläpuolelle juuresta ripsien kärkeen. Toista toimenpide toiseen silmään.
  4. Katso nyt peiliin, niin että peili on suoraan edessäsi. Lisää väriä nyt yläripsien alapuolelle. Ja sama toiselle silmälle.
  5. Katso nyt ylöspäin peiliin ja harjaa ripsiväri alaripsiin juurista kärkiin.
  6. Jos näyttää siltä että ripset ovat liimautuneet toisiinsa, kampaa ne varovasti auki ripsikammalla.
  7. Toista kohdat 2-6 vielä kerran tai kahdesti, kunnes ripsesi ovat tasaisen värikerroksen peitossa.

Ole huolellinen ja tee työ hitaasti, ettet tökkäisi itseäsi silmään ripsiharjalla ja että et saisi väriä silmääsi tai iholle.

Voit myös puuteroida alaluomen kevyesti ennen aloittamista, jos pelkäät että ripsiväriä varisee iholle. Puuteri on helppo pyyhkäistä puuteriharjalla pois kun ripsivärimeikki on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!