17.11.2010

Ripsien kestovärjäys kotona

Helpointa ripsien kestovärjäys on jos saa kaverin avuksi. Toki homma hoituu myös itsekseen.
Tee ensin testi, että et ole allerginen värille. Laita hieman kestoväriä huomaamattomaan paikkaan, kyynärtaive, korvantaus, ja anna olla 48 tuntia. Jos väristä ei tullut mitään reaktiota värjäys on turvallista suorittaa.

Jos et ole aikaisemmin kestovärjännyt ripsiäsi, voi olla hyvä käydä ensin kosmetologilla tai kampaajalla värjäyttämässä ne, jotta näet miten homma tehdään.

Tarvitset:
  • suojavoiteen (esim. vaseliinia tai jotain muuta rasvaista voidetta)
  • suojalaput silmien alapuolelle
  • hapettimen (vetyperoksidi 3%)
  • kestoväriä, joka on tarkoitettu ripsien kestovärjäykseen
  • kupin, jossa väriä sekoittaa (munakuppi, voidenäytepurkki tai jokin muu pieni purkki)
  • appelsiinipuutikun
  • ripsiharjan (kierreharja on hyvä)
  • silmähuuhdekuppi
  • keittosuolaliuosta tai silmähuuhdevettä (apteekista)

Aloita sekoittamalla 2-3 tippaa vetyperoksidia ja noin 1-2 cm pituinen pötkö kestoväriä keskenään kupissa appelsiinipuutikulla tasaiseksi massaksi.
Levitä sitten suojavoide yläluomelle lähelle ripsirajaa. Älä levitä ripsien päälle. Ota sitten suojalappu ja laita se alaluomelle niin että alaripset tulevat lapun päälle ja lappu lepää alaluomella. Laita laput molempien silmen alle.
Levitä sitten kestoväri ensin alaripsiin ripsiharjalla ja sitten yläripsiin ripsiharjalla, aivan kun levittäisit ripsiväriä.
Anna vaikuttaa 10-15 min.
Pese ylimääräinen väri pois vedellä tai pyyhi keittosuolaliuoksella tai silmähuuhdevedellä.
Jos väriä meni silmään ja kirvelee, kaada silmähuuhtelukuppiin keittosuolaliuosta tai silmähuuhdevettä ja räpyttele silmää kupissa. Värin pitäisi lähteä pois ja kirvelyn hellittää. Toista huuhtelu 2-3 kertaa.

Jos sinulla on kaveri apuna, voit pyytää häntä levittämään värin yläripsiin appelsiinipuutikun avulla kun silmäsi ovat kiinni. Pidä silloin silmät kiinni koko värin vaikutusajan. Tuloksesta tulee yleensä näin parempi ja värin saa lähemmäs ripsirajaa.

Kotikestovärjäys ripsissä ei ole yleensä niin kestävä kuin ammattilaisen tekemä, joten jos haluat pitempiaikaisen tuloksen käy kosmetologilla tai kampaajalla värjäyttämässä ripsesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!