11.12.2010

Aurinkoloman jälkeen

Iho on kun pakanamaan kartta,rypyt hyökkäävät kimppuun oikein urakalla ja iho on maksaläiskistä kirjavana.
Jotta ei kävisi näin, iho kannattaa hoitaa. Suojata auringolta auringonsuoja-aineilla ja käyttää after-sun tuotteita. Niiden lisäksi kosteuttaa ja kuoria säännöllisesti, myös vartalon ihoa.
Rusketuskin pysyy kauemmin kun iho ei hilseile kuivuuttaan pois. Silmänympärysvoide on erityisen tärkeää ja vielä tärkeämpää on että siinä on aurinkosuoja, myös talvella.
Maksaläiskiä voi hieman välttää kun ei käytä mitään alkoholipitoista auringossa, ei hajuvesiä, ei deodoranttia, ei kasvovesiä. Kuitenkin jos olet raskaana, käytät e-pillereitä tai sinulla on hormonihäiriö, maksaläiskiä saattaa tulla auringosta. Maksaläiskän alueelle on silloin parasta levittää täyssuojaava aurinkovoide ja kotona sitten kokeilla maksaläiskiä vaalentavia voiteita tai mennä kosmetologin hoitoon. Maksaläiskien vaalennus on tarkkaa puuhaa ja läiskät eivät vaalene ihan muutamassa kuukaudessa. Laserilla on kuitenkin saatu hyviä tuloksia pinnallisten maksaläiskien hoidossa.
Ohuet iho alueet kuten silmänympärykset ja huultenympärykset rypistyvät helposti auringossa. Muista käyttää aurinkolaseja ja käytä huulirasvaa, jossa on suojakerroin. Pahoja auringon aiheuttamia huultenympärysryppyjä voidaan kuoria kosmeettisesti tai kirurgisesti pois. Ennaltaehkäisy on kuitenkin helpompaa ja halvempaa kuin korjaus. Muista kosteus- ja hoitovoiteet erityisesti huultenympärysiholle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!