17.12.2010

Ryppyisen ihon kotihoitoa

Kaikessa ihonhoidossa tärkeintä on ihon puhtaus. Iho puhdistetaan ihotyypin mukaisilla puhdistusaineilla ja puhdistus viimeistellään kasvovedellä. Kasvovesi on tärkeää, koska sillä saa "lian" pois myös ryppyjen pohjilta. Iho puhdistetaan aamuin illoin.
Kun iho on puhdas se ottaa paremmin vastaan hoitovoiteita. Aamulla iholle levitetään suojavoide päiväksi, voiteessa on hyvä olla aurinkosuojakerroin. Yöllä käytetään hoitavampia voiteita. Silmänympärysiho ja kaulan iho ovat ohuempia alueita, joten ne tarvitsevat erilaiset kevyemmät voiteet. Mikään voide ei poista ryppyjä, mutta voi tehdä niistä matalampia ja ei niin näkyviä. Hoitamattomalla iholla rypyt näkyvät selvästi.
Ihon verenkierron elvyttäminen on myös tärkeää, koska iho saa ravintonsa verenkierron kautta. Kuorinta tai kuivaharjaus tekee ryppyiselle iholle hyvää. Kerran tai kaksi viikossa.
Ulkoilu on erityisen tärkeää, sekä liikunta. Molemmat laittavat aineenvaihduntaan vauhtia ja ihon ravinnonsaanti sekä kuona-aineiden poisto (hikoilemalla) vilkastuu. Kun aineenvaihdunta paranee myös ihon väri paranee ja rypyt eivät näy niin selvästi.
Terveellinen ruokavalio on ryppyhoidon kulmakivi. Riittävästi kasviksia ja kalaa, sopivasti proteiineja ja rasvaa. Iholle tärkeät rasvaliukoiset vitamiinit tarvitsevat hyvä rasvoja imeytyäkseen ja ihon alla oleva rasvakerros (siis sopiva määrä, ei liikaa) tukee ihoa niin että rypyt eivät näy niin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!