12.9.2009

Akneihon kotihoito

Puhtaus on puoli ruokaa sanotaan. Tämä pätee myös akneihon hoitoon, puhtaus on hoidon perusta. Ihon on puhdistettava aamuin illoin. Pese ensin omat kätesi. Levitä sitten iholle puhdistusaine ja pyörittele sitä kevyin liikkein iholla pari minuuttia.
Huuhtele kasvot haalealla vedellä ja taputtele iho kuivaksi kasvopaperilla. Jos käytät pyyhettä, vaihda sitä usein että bakteerit eivät pääse siihen pesiytymään.
Vältä tavallisen saippuan käyttöä, koska se jättää ihollesi emäksisen happamuusarvon, jossa bakteerit viihtyvät.
Käytä aina puhdistusta täydentämään kasvovettä. Se poistaa loputkin lian ja puhdistustuotteen rippeet, sekä sulkee huokoset.
Älä käytä iholle kovin kuumaa tai hyvin kylmää vettä. Äärilämpötilat usein ärsyttävät talirauhasia toimimaan entistäkin vilkkaammin.
Huolehdi hiustesi puhtaudesta. Varsinkin rasvainen otsatukka hautoo iho, jolloin epäpuhtauksia muodostuu otsaan.
Kuorinta ehkäisee epäpuhtauksien muodostumista, koska se poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta ja pitää huokosten aukot puhtaina. Älä kuori ihoa liian usein tai liian voimakkaasti, iho saattaa tästä ärtyä. Kuorinta kerran tai kaksi viikossa yleensä riittää. Älä koskaan kuori finnien päältä. Ne saattavat puhjeta ja levittää tulehdusta muuallekin iholla.
Ihon rasvaisuuden hillintään voi käyttää rasvaiselle iholle tarkoitettua naamiota.
Paikallishoitoaineet ovat tarkoitettu vain ongelmakohtiin. Niitä laitetaan vain finnien päälle.
Muista nukkua riittävästi, vähintään 8 tuntia. Se edistää ihon paranemista.
Stressi kohottaa testosteronin muodostusta ja mahdollistaa finnien lisääntymisen. Opettele rentoutumaan. Älä myöskään murehdi asioita liikaa itseksesi, puhu niistä.
Reipas liikunta raittiissa ulkoilmassa auttaa poistamaan kuona-aineita luonnollista tietä, niin että finnejä ei puhkea ihon pintaan. Ulkoilma antaa myös kasvoille kauniin värin. Jatkuva sisälläolo ja tupakansavu pahentavat aknea.
Kirjavaa ihonpintaa, punoitusta ja näppyjä voidaan tasoittaa värillisillä peittävillä voiteilla. Valitse hoitava voide, jonka värisävy on lähellä ihosi omaa väriä. Muista poistaa illalla huolellisesti iholta.
Käy säännöllisesti kosmetologilla ihonpuhdistuksessa. Vältä ihon puristelua itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!