10.9.2009

Akneihosta eroon

Oikein suoritettu mehupaasto on auttanut monia pääsemään iho-ongelmista. Paasto poistaa elimistöstä kuona-aineita ja elvyttää munuaisten ja maksan toimintaa. Vaikeissa aknetapauksissa tarvitaan useampia lyhyen ajan sisällä toistettuja paastoja.
Paaston alkuvaiheessa ihovaivat yleensä pahenevat. Se on väliaikaista ja siitä ei pidä pelästyä. Paaston jatkuessa iho tervehtyy ja kirkastuu. Jos olet ensikertalainen suorita paasto asiantuntevassa ohjauksessa.
Alneiholle on hyötyä myös runsaasta puhtaan veden nauttimisesta. Se huuhtelee elimistöä ja auttaa pääsemään eroon kuona-aineista. Vettä pitäisi juoda jopa 2-3 litraa päivässä vähitellen lasi kerrallaan. Laita kaksi kahden litran pulloa vierekkäin pöydälle ja juo aika ajoin lasillinen. Erityisesti ennen aterioita. Joudut alkupäivinä ja myöhemminkin ravaamaan vessassa ahkerasti, mutta se kannattaa.
Yrttiteetä voi myös kokeilla. Ne ovat kuitenkin puhdistuskuureja ja niitä ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön. Voikukka, peltokorte, kamomilla ja nokkonen ovat puhdistavia ja maksan ja munuaisten toimintaa edistäviä.
Joskus näppylöiden syy on ummetuksessa. Kun elimistön jätteidenpoisto on liian hidasta, jätteet alkavat käydä suolistossa ja aiheuttavat itsemyrkytystilan imeytyessään takaisin verenkiertoon. Runsaskuituinen ruoka, nesteiden nauttiminen ja riittävä liikunta laittavat jätteet liikkeelle.
Joskus syynä on riittämätön suojaravinteiden saanti. Monet aknesta kärsivät ovat hyötyneet A-, B-, C- ja E-vitamiinilisistä sekä seleenistä ja sinkistä. Parhaan tuloksen aikaansaamiseksi pitää parantaa myös ruokavalioa, eikä popsia pelkästään pillereitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!