28.9.2009

Magnesiumia terveydeksi

Magnesium auttaa kehoa käyttämään hyväkseen ruuan energian rakennettaessa uusia proteiineja. Yhdessä kalsiumin kanssa se auttaa liikehermoja välittämään liikkeet lihaksille. Se osallistuu myös dopamiinin (mielialoihin liittyvä välittäjäaine) valmistamiseen.
Magnesiumin puute voi olla seurausta stressistä ja juomisesta.Samoin magnesiumia saadaan liian vähän jos ollaan dieetillä ja kulutetaan enemmän eineksiä kuin vihanneksia, hedelmiä ja kokojyvätuotteita. Magnesiuminpuute liittyy lihasheikkouteen, kramppeihin, puistatuksiin ja rytmihäiriöihin.
Magnesiumin imeytyminen häiriytyy alkoholisteilla, nesteenpoistolääkkeitä käytettäessä, oksentelemalla ja suoliston imeytymishäiriöissä.
Päivittäinen tarve on noin 270 mg, raskaus ei lisää tarvetta. Imetyksen aikana 320 mg.
Magnesiumia on luonnostaan vihreissä kasviksissa, kokojyväleivässä ja -muroissa, pavuissa, linsseissä, pähkinöissä, merenelävissä, tuoreissa ja kuivatuissa hedelmissä ja suklaassa.
Mikäli epäilet että sinulla on magnesiumin puutetta, tarkista ensin ruokavaliosi. Mikäli lisäät magnesiumia elimistöösi lisäravinteiden turvin, tarkista että lisäravinteesta saatava magnesiumimäärä ei ylitä 300 mg/päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!