27.9.2009

Rintaliivien painaumat ihossa

Tämä on yleensä isorintaisten ongelma -rumat, ruskeat jäljet ihossa rintaliivien olkaimien kohdilla - sama ongelma voi olla myös pienirintaisilla naisilla. Ylipainoisilla ihmisillä ongelma vielä korostuu kun liivien olkaimet uppoavat ihoon syvälle.
Nopea ratkaisu on olla käyttämättä rintaliivejä, mutta se ei ole pitemmän päälle se paras ratkaisu. Painavia rintoja vetää painovoima alaspäin ja ne alkavat roikkua. Liikkuessa rinnat myös heiluvat puolelta toiselle ja kudokset venyvät.
Rintaliivinvalmistajat suosivat jostain syystä kapeita olkaimia. Yritä siitä huolimatta löytää liivit, joissa olkaimet ovat mahdollisimman leveät, näin paino jakautuu suuremmalle alueelle, eivätkä olkaimet uppoa ihoon. Liiviliikkeissä on myös myytävänä kankaisia tai silikonisia suojia, jotka asetetaan liivin olkaimien alle estämään olkaimien uppoaminen ihoon. Jos sinulla on suuret rinnat valitse mahdollsimman hyvin tukevat liivit. Sopivilla leikkauksilla liivit kannattavat rintoja myös alapuolelta ja olkaimille ei tule niin paljoa kuormaa. Kaarituet korostavat rintoja, mutta eivät aina tue tarpeeksi. Sovita useampia liivejä ja kokeile hyppiä niiden kanssa. Jos tunnet kipua tai painetta hartioilla, liivit eivät ole tarpeeksi tukevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!