30.10.2009

Ruokaa hiuksille ja iholle

Kun hiukset ovat vaurioituneet ja iho on huonossa kunnossa, niitä on myöhäistä korjata syömällä. Se, mihin voit vaikuttaa on vasta kasvamassa oleva hiuksen osa, samoin kun kasvamassa oleva kynnen osa. Nämä osat eivät ole vielä tulleet näkyviin, vaan ovat vasta muodostumassa. Mitä tulee ruuasta saatavien ravintoaineiden jakautumiseen kehossa hiukset ja kynnet ovat viimeisinä listalla. Niille annetaan se mitä muilta elimiltä jäi yli.
Entsyymipitoinen ruoka kuten hedelmät, vihannekset, pähkinät ja siemenet ovat hyväksi hiuksille ja iholle.
Mangot ovat hyviä beetakaroteenin lähteitä, kuten ovat porkkanat ja kanttarellitkin. Beetakaroteeni auttaa ihoa suojautumaan auringolta antaen 2,4 arvoisen suojakertoimen. Älä silti luovu aurinkosuoja-aineista.
Vesimelonissa ja tomaateissa oleva antioksidantti lykopeeni, auttaa ehkäisemään palamista auringossa. Lykopeeni imeytyy parhaiten tomaattituotteista, jotka on kypsennetty öljyn kera. Raa'assakin tomaatissa on lykopeenia, se ei vaan imeydy yhtä hyvin.
Vihreällä teellä saattaa olla vaikutuksia ehkäistä rosaceaa ja ryppyjä. Suojaa antavana aineena toimii eräs polyfenoli. Asia on kuitenkin vielä tutkimuksen alla. Vihreässä teessä on paljon antioksidantteja, joten se on muutenkin hyödyllistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!