30.1.2010

Kosmetiikka-allergia

Allergisia ihmisiä on yhä enemmän. Kosmetiikkayritykset tekevät parhaansa että markkinoille ei pääsisi ärsyttäviä tuotteita. Kaikkeen ei voi kuitenkaan varautua.
Jos sinulla on allerginen tai herkkä iho. Tärkeää on että tunnet ihosi ja sen mihin iho reagoi. Kirjoita aina ylös tuotteet, joista olet saanut reaktion ja yritä selvittää mistä se johtui.
Keskity herkälle iholle suunnattuihin tuotteisiin, jos valitset uusia hoitoaineita ihollesi.
Jos tuote on luonnonkosmetiikka, se ei tarkoita sitä että se olisi jotenkin paremmin siedettyä.
Katso että tuotteessa lukee allergiatestattu tai hajustamaton. Nämä maininnat eivät kuitenkaan takaa sitä että et olisi allerginen tuotteen jollekin aineosalle.
Lue aina tuoteselosteet huolella. Kysy neuvoa asiantuntijoilta. Tuotteen myyjien pitäisi tuntea tuotteensa läpikotoaisin, jos näin ei ole vaihda ostopaikkaa. Varmista aina että ostamissasi tuotteissa on raaka-aineluettelo.
Kysy, lue ja kokeile tuotteita aina ennen ostoa. Jos reaktio tulee se tulee yleensä nopeasti, jos olet jo allerginen aineelle.
Viivästynyt allerginen reaktio tulee vasta kun olet herkistynyt tuotteelle käytettyäsi sitä pitkään. Tästä syystä vaihda kosmetiikkatuotteitasi silloin tällöin että et herkistyisi niille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!