15.1.2010

Liikakarvoitus

Mistähän syystä yhteiskunta olettaa että naiset eivät voi olla karvaisia? Mitä hienompaa on sileässä ihossa? Monilla naisilla on ongelmana se että heillä kasvaa karvoja kasvoissa (viikset, leukaparta), vatsassa ja käsivarsissa. Puhumattakaan siitä että säärikarvat ja kulmakarvat rehottavat.
Mikäli olet nuori nainen, käy lääkärillä ja mieluummin gynekologilla, ja pyydä häntä ottamaan verikoe, varsinkin jos liikakarvoitukseen liittyy aknea, painonnousua ja epäsäännölliset kuukautiset. Syydä voi olla monirakkulaiset munasarjat, jolloin munasarjoihin muodostuu pieniä kystiä. Tila on suhteellisen yleinen.
Jos taas olet vaihdevuosi-ikäinen nainen, syynä karvoituksen lisääntymiseen on hormonaaliset muutokset johtuen vaihdevuosista.
Jos kumpikaan edellämainittu ei ole syynä, muuta ruokailutottumuksiasi ja pyri vähentämään stressiä. Kokeile homeopatiaa, akupunktiota, Bachin kukkauutteita ja luontaishoitoja, ne saattavat helpottaa oloa.
Käynti kauneushoitolassa karvojenpoistossa auttaa myös, kuulet uusimmat kuulumiset karvojenpoistorintamalta samalla kertaa ja voit miettiä sopivia keinoja pysyvään karvojenpoistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!