27.3.2010

Pussit silmien alla aamulla

Jos tupakoit, lopeta hyvä ihminen. Pussit silmien alla voivat johtua ihan hapenpuutteesta, jos tupakoit ei auta mitään vaikka nukkuisit kuinka ikkunat auki. Toinen syy on suolainen ruoka, vähennä suolan käyttöä. Kolmas syy on juominen, vähennä alkoholinkäyttöä ja älä juo iltamyöhäällä mitään muuta kuin vettä ja sitäkään ei kannata juoda klo 18.00 jälkeen. Neljäs syy on liikkumattomuus. Viides syy väärät ihohoitotottumukset. Jos käytät rasvaisia meikinpoistoaineita, huolehdi siitä että niitä ei jää yöksi iholle. Jos sinulla on taipumus saada silmäpussit yön jälkeen, älä käytä paksuja rasvaisia silmänympärysvoiteita yöksi, valitse yöksi ohuita ja kevyitä geeliversioita ja siirrä rasvaiset voiteet päiväkäyttöön. Kuudes syy on hapen puute, liiku ulkona raittiissa ilmassa vähintään 2-3 tuntia päivässä. Seitsemäs syy on verenkierron hitaus, liikunta auttaa myös tähän.
Silmäpussit ovat hyvin harvoin perinnölliset, elintavat ja ruokailutottumukset "periytyvät", joten niitä muuttamalla silmäpusseista voi päästä eroon. Jos sinulla oli silmäpussit jo vauvana ja taaperona, silloin silmäpussisi ovat perinnölliset.

Mitä silmäpusseille voi tehdä?
Juo illalla ennen nukkumaan menoa kurkkumehua. Purista puolikkaasta kurkusta mehut ja juo. Ota talteen kurkkumassa, laita sideharsoon ja sideharso jääkaappiin. Aamulla voit käyttää kurkkumassan sideharson kera silmähauteena.
Juo päivän mittaan vihreää teetä, paljon vihreää teetä. Laittaa nestekiertoa liikkeelle.
Juo päivän mittaan tomaatti-sellerimehua, poistaa nestettä.
Juo päivän mittaan 1½-2 l puhdasta raikasta vettä.
Syö paljon kasviksia ja käytä yrttimausteita, monet yrtit ovat nestettä poistavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!