18.12.2009

10 parasta tapaa poistaa ihokarvoja

Lista on laadittu ottaen huomioon hinta-laatusuhde ja se millainen tulos on ja miten kauan se pysyy.
1. Vahaus - tulos pysyy 4-6 viikkoa. Hoito sattuu hieman. Vahauksen voi tehdä kotona, jolloin se on edullisempaa tai hoitolassa.
2. Laser - tulos on pysyvä, mutta vaatii 4-8 hoitokertaa. Hoidossa saattaa tuntua polttavaa tunnetta. Hoito on kallis. Lääkärit ja hoitola tekevät.
3. Karvojenpoistovoiteet - tulos pysyy 1-2 viikkoa. Hoito on kivutonta, mutta voi olla hieman sotkuista. Hoito tehdään yleensä kotona. Tämän listan toiseksi edullisin vaihtoehto riippuen valitusta karvojenpoistovoiteesta.
4. Elektrolyysi - tulos on pysyvä, mutta vaatii 6-8 hoitokertaa. Hoidossa tuntuu kirvelyä ja pistävä tunne. Ei sovi myöskään neulakammoisille. Hoito on keskihintainen verrattuna muihin karvojenpoistomenetelmiin.
5. Nyppiminen - tulos pysyy 1-3 viikkoa. Hoito tuntuu epämiellyttävältä ja voi hieman sattua. Hoidon voi tehdä kotona, jolloin hinnaksi tulee pinsettien hinta tai hoitolassa.
6. Lankaus - tulos pysyy 1-3 viikoa. Hoito nipistelee ja kihelmöi. Tehdään hoitolassa, edullinen.
7. Epilaatio - tulos pysyy 1-2 viikkoa. Sattuu hieman enemmän kuin nyppiminen, koska kerralla poistetaan enemmän kuin yksi karva. Epilaation voi tehdä kotona epilaattorilla tai hoitolassa. Epilaattorin hankintakulu on korkea, mutta maksaa itsensä takaisin pitemmän päälle.
8. Sokerointi - tulos pysyy 4-6 viikkoa. Nopea terävä kipu. Voidaan tehdä kotona tai hoitolassa. Hieman keskitasoa edullisempi hoito.
9. Ajelu - tulos pysyy 1-2 päivää. Yleensä täysin kivuton, ellei satu leikkaamaan itseään terällä. Hoito tehdään kotona. Halvin vaihtoehto.
10. Valkaisu - Ei poista karvoja, mutta tekee varsinkin tummat karvat vähemmän näkyviksi, ajan kanssa saattaa haurastuttaa karvoja. Ei satu yhtään. Voi tuntua kirvelyä jos iho on herkkä valkaistavalla alueella. Hoito voidaan tehdä kotona tai hoitolassa. Valkaisuvoiteet ovat edullisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!