14.12.2009

Kasvojen puhdistusaineen valinta

Kun valitset itsellesi kasvojen puhdistusainetta pidä mielessä ihotyyppisi, millaista elämää vietät ja miten haluat kasvosi puhdistaa.
Jos ihosi on kuiva tai normaali kannattaa valita maitomainen puhdistusemulsio. Jos käytät paljon meikkiä tarvitset tehokkaamman, kun jos et käytä meikkiä. Jos olet enemmän wash and go-ihmisiä etkä jaksa viettää aikaasi itseäsi puunaten valitset vedellä pestävän version, muutoin kasvopyyhkeellä tai kasvovedellä poistettavan. Valitse kosteuttava kasvovesi.
Jos ihosi on rasvainen tai sekaiho, valitse tehokas geelimäinen tuote, joka todella irrottaa likaa ja rasvaa. Jos ihosi on taipuvainen akneen tai näppylöihin, valitse sellainen joka on antiseptinen tai jossa on sinkkiä. Akneihoiselle ei sovi tuote, jossa on kuorivia ainesosia. Ne pahentavat tulehdusta. Rasvainen iho tarvitsee myös tehokkaan huokosia supistavan kasvoveden. Sekaihoinen käyttää rasvaisen ihon kasvovettä rasvaisilla ihoalueille ja kuivan tai normaalin ihon kasvovettä muilla ihoalueilla.
Jos ihosi on herkkä valitse voidemainen puhdistusaine ja rauhoittava kasvovesi.
Minkä hyvänsä puhdistusaineen valisitkin katso että tuotteen pH-arvo on noin 5,5. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on rasvainen iho tai ihosi on kuiva. Jos et tiedä tuotteen pH-arvoa voit selvittää sen apteekista saatavilla pH-liuskoilla.
Muistithan että tarvitset eri tuotteen silmämeikin poistoon. Älä koskaan poista silmämeikkiä kasvojen puhdistusaineella tai saat ryppyiset silmänympärykset alta aikayksikön. Valitse silmämeikinpoistoaine meikkityypin muokaan, vedenkestävä meikki vaatii erilaisen silmämeikinpoistoaineen kuin vedenkestävä. Huulipunan voi myös poistaa silmämeikinpoistoaineella, näin huulet eivät kuivu niin helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!