28.12.2009

Näin nypit kulmakarvat

Jos et ole koskaan nyppinyt kulmakarvoja, aloittaminen saattaa hieman hirvittää. Mitä ottaa, mitä jättää ja kestääkö "kivun".
Ensinnäkin tarvitset hyvät pinsetit. Hyvissä pinseteissä on tasainen, laajahko tarttumapinta. Unohda kapeakärkiset tarkkuuspinsetit, niitä ei ole tarkoitettu kulmakarvojen muotoiluun.
Jos olet todella herkkänahkainen osta apteekista puudutusvoidetta (Emla) ja hiero se kulmakarvojen alueelle. Muutoin riittää se että hierot hieman aluetta. Se helpottaa karvojen irtoamista ja turruttaa hieman kipua.
Tartu pinseteistä tiukalla otteella ja ota karvasta kiinni mahdollisimman läheltä karvan juurta.
Seuraavaksi venytä ihoa hieman ja nypi karva kerrallaan karvan kasvusuuntaan. Sattuu vähemmän ja karva ei katkea niin helposti kuin jos nypit vastakarvaan.
Kun olet nyppinyt 5-6 karvaa vaihda puolta. Näin iho saa hieman rauhoittua ja sinun on helpompi tehdä puolista symmetriset.
Kun olet poistanut kaikki ne karvat mitkä halusitkin, katso vielä tarkasti kumpaakin kulmakarvaa ja sitä ovatko puolet samanlaiset.
Kun tulos on haluamasi pyyhi kulmakarvojen alue rauhoittavalla kasvovedellä tai levitä alueelle aloe vera -geeliä. Hillitsee punoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!