21.12.2009

Kuivat hiukset

Kuivat hiukset näyttävät himmeiltä ja ovat hauraat, murtuen helposti. Usein kuiviin hiuksiin liittyy kuiva hilseilevä päänahka. Tämä voi olla perinnöllistä, jolloin asiaa ei voida paljoakaan auttaa tai se voi olla myös itseaiheutettua. Hiukset ja päänahan saa kuivatettua permanentilla, teollisilla hiusväreillä ja yliherkistämällä hiuksia ja päänahkaa vääränlaisella hoidolla. Suolavesi ja kloorivesi eivät tee nannaa hiuksille eivätkä hiuspohjalle.
Kuivat hiukset on syytä suojata hyvin, johtui kuivuus sitten mistä syystä hyvänsä.

Kuivat hiukset pestään 2 kertaa viikossa, miedolla ja ravitsevalla shampoolla. Käytetään lämmintä vettä, mutta ei kuumaa. Päänahkaa hierotaan pestessä, jotta verenkierto ja talineritys hieman virkistyisivät.

Kuiville hiuksille käytetään aina ravitsevaa hoitoainetta sekä ennen että jälkeen pesun. Kerran viikkoon voi tehdä hoitonaamion ja kerran kuussa öljyhoidon yöksi.

Kuivia hiuksia ei koskaan pitäisi värjätä kovin voimakkailla kemiallisilla väreillä, vaan käyttää mietoja luonnonvärejä tai värihuuhteluita.

Kuivat hiukset huuhtellaan aina viileällä vedellä.

Kuivia hiuksia kuivatessa niitä ei hierota pyyhkeellä vaan kääritään ne pyyhekeeseen ja annetaan kuivua itsekseen. Alkoholipitoiset tai geelimäiset hiustuotteet eivät tee hyvää, koska ärsyttävät päänahkaa ja kuivattavat hiuksia lisää.

Kuivat hiukset kammataan vasta kuivina, ei märkinä. Kuivien hiusten kihartamiseen käytetään pehmopapiljotteja ja vältetään kaikenlaisia lämmittäviä laitteita. Ei siis lämpörullia, fööniä tai kreppi-suoristusrautoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!