14.12.2009

Rintojen pienennysleikkaus

Suurelle joukolle naisia isot rinnat ovat jokapäiväinen harmi ja haitta. Urheilu on hankalaa ja kivuliasta, tuiki tuntemattomat henkilöt esittävät kommentteja, rintojen paino lytistää ryhdin ja rintaliivit uppoavat hartioihin. Hartioita ja selkää särkee jatkuvasti. Kuumalla ilmalla iho rintojen alta hautuu. On vaikea löytää sopivia rintaliivejä, puhumattakaan istuvista vaatteista. Isoista rinnoista on paljon harmia.
Rintojen pienennysleikkaus ei ole kuitenkaan riskitön, kuten kaikkiin leikkauksiin siihenkin sisältyy riskejä. Yksi riskeistä on arpimuodostus, mikäli sinulla on taipumusta keloideihin (arpikasvaimet) arvista voi tulla rumat. Rintojen kokoa ei voi pienentää määrättömästi, jos pienennät kokoa alle C-kupin, tulos on yleensä kaksi riippuvaa pussia. Leikkauksen jälkeen on hyvä välttää painavien esineiden nostelua tai kantamista 8-12 viikkoa ja kuukauden ajan pidetään rintaliivejä päivällä ja yöllä tukena. Riskejä ja haittoja on kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin rintojen suurennusleikkauksessa.
Hyviä puolia on että rintojen pienennysleikkaus ei lisää rintasyövän määrää ja imetyskin onnistuu leikkauksen jälkeen.
Jos rinnat olivat ennen leikkausta todella isot, eron huomaan ja se tuntuu. Hyvältä. Ei enää niska- ja selkäkipuja. Vaatteet istuvat ja rintaliivejä ja vaatteita on helpompi löytää. Mikä parasta et näytä enää parilta käveleviä tissejä ja myös sinun persoonasi huomataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!