22.12.2009

Mitä ihokarvojen poistosta voi seurata

Vaikka noudatit kaikkia mahdollisia ohjeita silti ihokarvojen poistossa voi tapahtua jotain ei-toivottua. Ei toivottuja reaktioita ovat:
Infektio - seuraa jos elektrolyysineula ei ole steriili, hoitaja ei käytä suojakäsineitä, ihokarvojenpoistovaha ei ole steriiliä tai levitetään spaattelilla. (Aina kun purkista otetaan samalla spaattelilla lisää vahaa, sinne menee bakteereita, viruksia, sieniä yms.)
Paiseet - jos ihoon tulee haava, ihokarva kasvaa sisäänpäin tai karvatuppi tulehtuu voi seurata paise. Sitä ei saa puhkoa itse. Mene lääkäriin.
Kontaktidermattiitti - voi tulla ihokarvojenpoistovoiteista, jos se ärsyttää ihoa. Kontaktidermatiitin voi saada mistä hyvänsä aineesta, jos se ei sovi ihollesi.
Follikuliitti eli karvatupentulehdus - voi tulla jos ihokarvojenpoistossa ei noudateta hygieniaa, koskee sekä hoitolaa että omaa jälkihoitoasi.
Allerginen reaktio - voit olla allerginen jollekin karvojenpoistossa käytetylle ainesosalle oli se sitten vahassa, voiteessa, nesteessä tai ihokarvojen poiston jälkeen käytetyssä rauhoittavassa aineessa.
Arvet - jos saat haavan kun ajelet karvoja pois, voit saada arven. Jos elektrolyysillä poistetaan paksuja karvoja melkein aina seuraa arpi, osa ihmisistä saa arpia myös laserilla karvoja poistettaessa.
Palovammat - jos pidät ihokarvojenpoistovoidetta iholla liian kauan se voi aiheuttaa palovamman, samoin jos ihokarvojen poistossa käytetään kuumavahaa ilman termostaattia.
Pienet haavat ja nirhamat - tulevat yleensä ajellessa karvoja.
Pigmenttimuutokset - osa laserlaitteista voi aiheuttaa pigmenttimuutoksia iholle, samoin käy jos menet aurinkoon heti karvojenpoiston jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!