30.12.2009

Hilse

Hilseen syyt ovat moninaiset. Yleensä aiheuttaja on päänahassa majaileva hiivasieni, joka pääsee villiintymään kun saa otolliset olosuhteet. Stressi ja sairaudet voivat toimia laukaisijoina. Hilsettä voi olla sekä kuivaa että rasvaista.
Monet hilseshampooseen turvautuneet ovat jääneet shampoo-kierteeseen. On pakko vaan käyttää sitä hilseshampoota tai vaihtaa tuhka tiheään uusiin merkkeihin, kun mikään ei tepsi.
Ensin on syytä selvittää millaista hilseesi on ja mistä se johtuu?
Voit mennä hiuspohjatutkimukseen kampaamoon, joka on erikoistunut sellaisiin tutkimuksiin. Saat paljon tietoa hilseen ja päänahan hoidosta. Toinen vaihtoehto on mennä lääkäriin, josta saat reseptin hilseshampoolle, joka tappaa hiivasientä.
Kolmas vaihtoehto on tutkia itse asiaa. Menetkö nukkumaan hiukset märkinä? Tämä luo otolliset olosuhteet hiivasienelle kasvaa. Kuinka usein vaihdat tyynyliinan ja peset tyynyn? Jos jompikumpi on likainen, saat aina uuden tartunnan tyynyliinastasi tai tyynystä. Lorautatko shampoon suoraan päähän? Tämä käsittely voi olla liikaa hiuspohjallesi ja se reagoi hilseilemällä. Huuhdotko shampoon hyvin pois? Shampoojäämät päässä voivat näyttää hilseeltä. Kampaatko vai harjaatko hiuksiasi? Jos sinulla on hyvin tiheät hiukset, saattaa olla että et pääse harjalla kunnolla hiuspohjaan asti ja hilse on vain kuivia ihosoluja, jotka pyrkivät hiuspohjasta pois. Satsaa kunnon kampaan ja kampaa päänahkaa myöten. Joskus voi olla hyväksi käytää hiuspohjalle tarkoitettua kuorinta-ainetta, jolla kuolleen solukon saa pois. Käytätkö hattua tai pipoa koko ajan? Päänahkasi hautuu ja hilse senkun rehottaa. Hiukset kaipaavat ilmaa ja hattu tai pipo sisätiloissa hautoo hilseelle otolliset olosuhteet. Käytä päähinettä vain ulkona. Muistatko pestä piposi aina kun peset hiuksesi? Jos pipo on likainen, siitä saa taas uuden tartunnan ja hilsekierre jatkuu.
Luontaiskonsteja hilseen häätöön:
Osta apteekista tai luontaistuotekaupasta teepuuöljyä ja levitä sitä päänahkaan. Anna vaikuttaa 20 min ja pese hiukset normaalisti.
Jos sinulla on kuivaa hilsettä osta risiiniöljyä ja levitä sitä päänahkaan, anna vaikuttaa 20 min lämmössä ja pese hiukset normaalisti.
Toista tämä käsittely 2 kertaa viikossa.
Hiero joka ilta omenaviinietikkaa päähäsi ja anna sen kuivua ennenkuin menet nukkumaan.
Nokkosista valmistettu vesi hoitaa myös päänahkaa. Kerää kesällä nokkosia tai osta kuivattuja luontaistuotekaupasta. Keitä niitä vedessä ja ota vesi talteen. Käytä viimeisenä huuhteluvetenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!