28.12.2009

Kulmakarvat ja meikki

Kulmakarvat ovat tavallaan silmien kehys. Ne antavat meikille viimeistellyn ja huolitellun silauksen. Harjaa ensin kulmakarvat puhtaaksi pölystä, meikkivoiteesta ja puuterista. Harjaa sitten karvat kulmien kasvusuuntaan eli sivullepäin ja ylöspäin.
Harjaukseen voi käyttää vanhaa lasten hammasharjaa, kulmakarvakampaa, kulmakarvaharjaa, puhdasta ripsiharjaa tai tiheää kampaa.
Jos kulmakarvasi ovat hyvän väriset ja muotoiset, mutta haluat vain hieman kiiltoa, harjaa kulmakarvoihin vaseliinia.
Jos kulmakarvasi ovat hyvän väriset, mutta eivät oikein pysy muodossaan, suihkuta harjaan hiuskiinnettä ja harjaa sitten. Voit myös varovasti levittää kulmakarvoihin hiusgeeliä ja kammata sitten karvat muotoonsa.
Jos tuntuu että väri kaipaa hieman parantelua valitse kulmakynä, joka on vain hieman tummempi kuin kulmakarvasi ja piirrä sillä kulmakarvojen sekaan pieniä kulmakarvojen suuntaisia viivoja. Älä koskaan vetele kovia yhtenäisiä viivoja. Kulmakynällä voit korjata kulmien muotovirheitä, kuten jatkaa kulmakarvojen pituutta, muuttaa aloituskohtaa ja tehostaa kaarevuutta.
Kulmakarvaväriä voi myös käyttää. Sillä lopputulos on pehmeän puuterinen ja ei välttämättä ihan niin luonnollinen läheltä katsottuna, kuin kulmakynällä.
Tärkeintä kulmakarvojen värissä meikin suhteen on että ei yliammu väriä. Kulmakarvojen väri ei saa olla enempää kuin asteen tummempi kuin hiusten väri. Silmän iiriksen väri vaikuttaa myös. Jos silmäsi eivät ole kovin tummat, tummat kulmakarvat voivat näyttää luonnottomilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!