30.12.2009

Kuivat hiukset

Jos hiustesi kuivuus ei johdu kovasta käsittelystä (permanentti, värjäys) ja vääränlaisesta hoidosta, hiuksesi ovat kuivat jo luonnostaan. Tämä voi johtua siitä että sinulle on liian vähän talirauhasia päänahassa tai ne eivät tuota riittävästi talia tai ne tuottavat kovaa ei-juoksevaa talia.
Koska kuivissa hiuksissa ei ole rasvaa omasta takaa, sitä on jotenkin hyvä hiuksiin saada. Ruokavalio on syytä tarkistaa ensin. Syötkö tarpeeksi oikeanlaista rasvaa?
Vasta sitten on aika antaa hiuksille rasvaa ulkoisesti hiusnaamion tai öljyhoidon muodossa. Öljyhoitoon sopii maapähkinäöljy, saksanpähkinäöljy, kookosöljy. Levitä öljy hiuksiin, peitä pyyhkeellä tai hupulla ja anna vaikuttaa noin tunnin tai yön yli.
Kuivahiuksisen on syytä käyttää erittäin hoitavia (rasvaisia) hoitotuotteita hiusten pesun jälkeen. Jos aikaa on, anna hoitoaineen vaikuttaa 3-5 minuuttia, ennenkuin peset sen pois. Kuiville hiuksille sopivat hyvin hiuksiin jätettävät jällenrakentavat hoitoaineet.
Hiuspohjan hieronta tekee myös hyvää. Ehdota sitä kampaajallesi tai mene intialaiseen tai indonesialaiseen päähierontaa.
Älä käytä kuiviin hiuksiin määrättömästi muotoilutuotteita, kuivat hiukset ovat hauraat ja eivät välttämättä kestä mitään ylimääräistä rasitusta kovin hyvin.
Kun peset hiukset anna niiden kuivua itsekseen, fööni tekee kuiville hiuksille todella pahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!