11.7.2010

Meikinpoistoaineet kasvoille

Markkinoilla on valtava kirjo erilaisia puhdistusaineita kasvoille. Myös itse voi valmistaa omat puhdistusaineensa.
Sanotaan että nykyisin kaikki kasvojen puhdistusaineet olisivat vesiliukoisia. Tietääkseni vesiliukoisuus tarkoittaa sitä että aine lähtee iholta pois vedellä huuhtelemalla. Väite ei pidä paikkaansa, suurin osa kokeilemiani kemikaliokauuppojen ja -osastojen kasvojen puhdistusaineita ja silmämeikinpoistoaineita ei ole vesiliukoisia. Ne, joko jättävät kasvoille rasvaisen kalvon ja/tai osan meikistä eli eivät puhdista kunnolla.
Puhdistusta voi täydentää kasvosienellä tai froteelapulla. Nyt lähtee meikki jo vähän paremmin. Siltikin puhdistustulos on osalla tuotteista kehno.
Yleensä saman sarjan kasvovesi auttaa asiaa ja poistaa kasvoilta tuon rasvaisen kalvon ja loppumeikin. Ei tosin aina. Jotkut tuotteet ovat todella huonoja.
Vaikka meikinpoistoa ei suositella oliiviöljyllä tai muulla ruokaöljyllä, joskus nekin toimivat paremmin. Tosin aina on olemassa tulehdusvaara, jos öljyä pääsee silmään. Sama vaara on olemassa öljypitoisilla silmämeikinpoistoaineillakin.
Lisäksi kovin öljyinen tai rasvainen silmämeikinpoistoaine turvottaa luomia ja aiheuttaa silmäpusseja.
Hyvä silmämeikinpoistoaineen löytäminen on todella hankalaa. Nestemäiset silmämeikinpoistoaineet eivät yleensä poista vedenkestävää meikkiä kovin hyvin. Emulsiomaiset ovat usein myös liian rasvaisia. Geelimäiset silmämeikinpoistoaineet toimivat, mutta...jostain syystä nekin ovat usein hyvin rasvaisia.
Paras koskaan käyttämäni silmämeikinpoistoaine oli L'Orealin Demaq Expert Foaming gel cream intensive make-up remover. Se poisti kaiken silmämeikin ja ei jättänyt iho rasvaiseksi. Tuoksukin oli hyvä. Sen jälkeen olen kokeillut yli 100 erilaista valmistetta ja yksikään ei poista silmämeikkiä kunnolla. Miksi kalliittenkin sarjojen kuten Dior ja Estee Lauder meikinpoistoaineet ovat surkeita?
Miksi markkinoilla on vetisiä litkuja ja kärryrasvaa, muttei kunnon puhdistusainetta, joka poistaisi silmämeikin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!