21.7.2010

Silmämeikin poisto

Se puhdistaako silmämeikin ennen vai jälkeen kasvojen puhdistuksen on lähinnä makuasia. Käytännössä silmämeikki kannattaa kuitenkin poistaa ennen muuta puhdistusta, sillä silmämeikinpoistoainekin on saatava iholta pois.
Nykyään kun hyviä silmämeikinpoistoaineita on hankala löytää on silmämeikin poisto pakko viimeistellä vanupuikolla, jotta kaiken meikin saa pois. Muutoin aamulla on silmien ympärillä mustat renkaat ja tyynykin voi näyttää aika likaiselta.
Jos käytät öljypitoista silmämeikinpoistoainetta, suosittelen että poistat silmämeikin ensin ja vasta sitten muun meikin. Lopuksi täytyy vielä poistaa öljy iholta, öljyä liuottavalla kasvojenpuhdistusaineella. Muuten aamulla on silmät turvoksissa ja punaiset. Meikin teko on myös hankalampaa rasvaiselle pohjalle.
Jos käytät voidepitoisia tai geelimäisiä silmämeikinpoistoaineita, anna niiden vaikuttaa hetki ennenkuin pyyhit poistoaineen ja meikin pois. Poista lopuksi meikinpoistoaineen jämät veteen kostutetulla vanulla.
Jos käytät nestemäistä silmämeikinpoistoainetta, sitä ei aina huomaa poistaa iholta. Silmien huuhtelu vedellä yleensä riittää sen poistamiseen.
Vaikka valmistajat ja kemikaliohenkilökunta sanoisivat mitä hyvänsä, niin silmämeikinpoistoaine on syytä poistaa iholta ennen nukkumaanmenoa. Meikinpoistoaine on tehty meikin poistoon, se ei hoida ihoa, lisäksi se voi aiheuttaa silmien ärsytystä ja tulehduksen silmiin. Aamulla meikin tekeminen on helpompi puhtaalta pohjalta kun ei tarvitse hankailla meikinjämiä naamalta pois ja rauhoitella silmäpusseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!