27.7.2010

Naama puhtaaksi

Mikäli käytät meikkiä on erityisen tärkeää saada se pois ennen nukkumaan menoa. Kesällä iho myös erittää rasvaa aivan eri tavalla kuin talvella, lisänä on vielä kerros aurinkovoidetta, joka usein on vedenkestävää. Kasvojenpuhdistusaineelta vaaditaan aika paljon, jotta nämä töhnäkerrokset saa iholta pois.
Mitkään wash and go -aineet, jotka sipaistaan iholle ja pyyhkäistään pois eivät riitä alkuunkaan puhdistamaan ihoa. Tarkoitus on irrottaa iholla olevat epäpuhtaudet, päivän pöly, rasva, meikki ja voiteet - KAIKKI ylimääräinen pois.
Ennen puhdistuksen aloittamista kasvot on hyvä kostuttaa vedellä ja levittää puhdistusaine sitten kasvoille. Kun ainetta on kasvoilla sopiva määrä, sormilla pyörittelemällä käydään koko kasvojen alue läpi, niin että kaikki ylimääräinen iholla oleva irtoaa puhdistusaineen mukana. Muista myös kaula ja hiusraja sekä korvantaukset.
Kun lika ja meikki on liuennut puhdistusaineeseen, sitten vasta puhdistusaine poistetaan iholta. On tärkeää saada kaikki puhdistusaine pois, koska muuten likakin jää iholle, koska lika on liuenneena puhdistusaineeseen.
Mikäli tuntuu että käyttämässäsi puhdistusaineessa ei teho riitä. Tehoa voi lisätä esim. kasvojen puhdistusharjalla. Niitä on saatavana sähköisinä ja ihan käsikäyttöisinä. Myös kasvosientä tai froteelappua voi käyttää. Jos tästäkin huolimatta iho ei tunnu puhtaalta on aika vaihtaa puhdistusaine tehokkaampaan. Monilla sarjoilla on puhdistusaineita, joissa on kuorivia rakeita. Ne antavat lisätehoa puhdistukseen, mutta on syytä muistaa että ne eivät välttämättä sovi herkkäihoiselle. Käytä kasvojen puhdistukseen vain kasvojen puhdistukseen tarkoitettuja valmisteita. Puhdistusaineet voi tehdä myös itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!