1.7.2010

Vahingoittuneen rinnan rekonstruktio plastiikkakirurgialla

Plastiikkakirurgia yhdistetään nykyään usein esteettiseen eli kosmeettiseen kirurgiaan, jossa tehdään lähinnä nuorennusleikkauksia ja kehon eri osien pienennys- ja suurennusleikkauksia.
Tämä ei ole kuitenkaan koko kuva. Plastiikkakirurgi korjaa myös vahingoittuneita kehon osia, rinta voidaan rakentaa uudelleen jos se on menetetty onnettomuudessa tai syövän takia. Huuli- ja kitalakihalkioisten lasten kasvoja korjataan, samoin muita kehonosia, jotka ovat kärsineet tai jouduttu poistamaan onnettomuuden tai sairauden takia.
Nainen voi saada plastiikkakirurgilta apua puuttuvan rinnan takia, jos hän ei pysty elämään vain toisen rinnan kanssa tai asia aiheuttaa hänelle henkisiä kärsimyksiä. Yleensä tilanteessa on vuoden sopeutumisaika, jonka ajan nainen viettää ilman toista rintaa.
Uusi rinta muovataan proteesista, joka peitetään vatsan- tai selän alueelta otetulla ihosiirrännäisellä. Rinnan rekonstruktio tehdään kahdessa erässä. Ensin muotoillaan rinta, sitten keskitytään nänniin ja nännipihaan.
Usein joudutaan muokkaamaan myös toista rintaa pienentämällä sitä tai kohottamalla, jotta rinnoista saadaan samanlaiset.
Nännin rekonstruktio voidaan tehdä siirtämällä pala terveen rinnan nännin uuden rinnan puolelle, muovaamalla nänni tiettyjen kirurgisten ompelutekniikoiden kautta ihosta tai tekemällä rintaan nänni tatuoimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!