28.7.2010

Sandaaleihin sopivat jalat

Kesällä näkee joskus aika karseita jalkoja - sadaaleissa ja ilman. Ymmärrän hyvin miksi joihinkin ravintoloihin ei saa tulla ranta-sandaaleissa eikä paljain jaloin. Syynä eivät ole sandaalit tai jalkojen alastomuus... vaan jalkojen karmea kunto.
Miten saadaan jalat sandaali-kuntoon?
  1. Aloita rentouttavalla jalkakylvyllä. Voit käyttää kaupan jalkakylpyainetta, keittosuolaa, Epsom-suolaa tai tehdä virkistävän seoksen esim. piparmintun eteeristä öljyä 2 tippaa, muutama kurkunviipale ja hieman tuoretta minttua veteen. Liota jalkoja kylvyssä 10 minuuttia.
  2. Seuraavaksi kuorinta. Sekoita keskenään muutama teelusikallinen oliiviöljyä ja sokeria. Hiero jalkoihin ja huuhdo pois hyvin. Voit käyttä myös kemikaliokaupan kuorintavoidetta, joka on tarkoitettu jaloille.
  3. Leikkaa ja viilaa kynnet. Neliskanttinen hieman ovaali malli, jossa terävät kulmat ovat viilattu hieman pyöreiksi on suosittu malli.
  4. Lakkaa kynnet iloisen värisellä lakalla jos haluat.
  5. Laita jalkoihin kivat sandaalit ja eikun menoksi.

Mikäli jaloissasi on pahoja kovettumia, känsiä, syyliä, syviä halkeamia kantapäissä tai kynsiongelmia mene jalkahoitoon kosmetologille tai jalkahoitajalle/jalkaterapeutille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!