16.1.2010

E-vitamiini

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka parantaa verenkiertoa. E-vitamiinilla on suuri merkitys aineenvaihdunnalla ja ihon "puhdistumiselle". Sitä tarvitaan myös lihasten terveydeksi ja suojaamaan muita vitamiineja härskiintymiseltä. E-vitamiini vaikuttaa kehoon yhdessä muiden vitamiinien kanssa. Siksi on vaikea osoittaa E-vitamiinin puutetta varsinaisesti.
E-vitamiini vaikuttaa suotuisasti sydänsairauksissa, korkeassa verenpaineessa ja verisuonitukoksissa. E-vitamiini auttaa haavoja parantumaan ja sitä on kutsuttu myös nuoruusvitamiiniksi.
Kuukautisten ja vaihdevuosien aikana E-vitamiininkulutus kaksinkertaistuu.
E-vitamiinia on vehnänalkioissa, täysjyvätuotteissa, kasvisöljyissä, salaatissa, tomaateissa, porkkanoissa, munankeltuaisessa, mädissä ja pähkinöissä.
Käytä aina täysjyväjauhoja leivonnassa ja vaihda valkoinen riisi tummaan. Pastöroitu maito ei sisällä yhtään E-vitamiinia, ellei sitä ole maitoon lisätty myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!