31.1.2010

Peppunäppylät

Usein pepun finnit, johtuvat tukkeutuneista talirauhasista ja nämä taas johtuvat monista syistä. Yksi syy on paikallaan istuminen ja hengittämättömät vaatteet ja istuinalustan hengittämättömyys. Keinonahkaistuin on pahin. Kun valitset alusvaatteita katso että ne ovat 100%:sta puuvillaa tai 100%:sta silkkiä, molemmat ovat hengittäviä materiaalia ja poistavat kosteutta iholta. Myös housujen tai hameen on hyvä olla hengittävästä materiaalista, monet keinokuidut hautovat ja lisäävät finnitaipumusta.
Jos olet ahkera uimari pese uikkarit aina hyvin uimisen jälkeen ja älä istuskele märissä uikkareissa pitkiä aikoja, voi muutkin paikat hautua kuin peppu.
Joissakin autoissa "nahkaverhoilu" ei ole nahkaa nähnytkään vaan on hengittämätöntä keinonahkaa. Samoin autojen kangasistuimet ovat usein keinomateriaalia. Jos joudut istumaan autoissa pitkän aikaa, hanki nappulaistuin. Ilma vaihtuu ja peppunäppylät vähenevät. Muutkin hautumat paranevat paremmin.
Pakaroita voi myös kuoria ja siten auttaa talirauhasparkoja pääsemään liiasta talista eroon. Ihan tavallinen vartalonkuorinta-aine sopii tai sitten itsetehty kuorinta merisuolasta ja sitruunamehusta. Kuorin 1-2 kertaa viikossa ja muutaman kuukauden päästä peppu on sileä kuin vauvalla.
Mistä muistui mieleeni että vauvantalkkia voi hyvin tupsutella myös aikuisten pepulle, jos tietää että joutuu istumaan pitkän aikaa hautuvalla istuimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!