15.1.2010

Hiustenlähtö

Ikävä juttu. Hiustenlähtöön on monta syytä. Yleisin syy on väärissä hoitotavoissa. Liiallinen hiusten värjääminen kovilla kemiallisilla hiusväreillä, hiusgeelin jatkuva lotraaminen, suoristajien jatkuva käyttö, hiusten repiminen, voivat saada hiuksesi irtoamaan. Raudanpuute (anemia), rokotukset ja stressi aiheuttavat myös hiusten lähtöä. Sitten on vielä harvinaisemmat syyt kuten alopecia tai kilpirauhasen toimintahäiriöt.
Tarkista hiustenhoitotottumuksesi, onko mahdollista että voisit jättää muutaman hiustenvärjäyskerran väliin? Entä antaa hiusten olla luonnontilassa ilman geeliä? Kihara tukka on ihan kiva, miksi suoristaa? Yritä välttää hiusten tarpeetonta koskettelua, äläkä kisko hiuksiasi.
Tarkista ravitsemustilanteesi, syötkö tarpeeksi hedelmiä ja vihanneksia? Käy lääkärissä tarkistuttamassa rauta-arvosi. Lisää raudan määrää elimistössä syömällä punaista lihaa, vihreitä vihanneksia, pähkinöitä ja kauravalmisteita.
Käy myös tutkituttamassa hiuspohjasi trikologistilla tai hiuspohjatutkijalla, päässäsi voi olla infektio, talipunkkeja, tukkeutuneet talirauhasen aukot tai liian kireä päänahka, jotka myös aiheuttavat hiustenlähtöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!