26.5.2010

Detox - puhdistusta?

Ihmisillä on kumma vimma nykyaikana puhdistaa itseään sisäisesti. Monet puhdistuskuurit ovat osoittautuneet enemmän haitallisiksi kuin hyödyllisiksi. Ainoa keinoa puhdistaa itseään sisäisesti turvallisesti on juoda puhdasta vettä kohtuudella.

Tässä kolme puhdistustapaa, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä:
  1. Nestedieetti - tämän "dieetin" tarkoitus on puhdistaa ihminen sisäisesti. Yleensä nesteessä on diureettisia (virtsaneritystä lisääviä) ja/tai laksatiivisia (ulostuttavia) aineksia. Joskus myös B-vitamiinia, jonka tarkoitus olisi kiihdyttää aineenvaihduntaa (ihanko totta?). Tällä puhdistustavalla sinusta lähtee korkeintaa nestettä ja hieman ulostetta, mutta elimistösi ei puhdistu mihinkään. Seuraavan kerran kun syöt kaikki mukamas puhdistamasi tulee kyllä kaksin verroin takaisin.
  2. Raakaruokadieetti - tämän "dieetin" tarkoitus on parantaa ruuansulatusta, lisätä suoliston liikeitä ja vähentää turvotusta. Rajoittunut ruokavalio, jossa syödään vain tiettyjä ruokia, aiheuttaa yleensä myöhemmin syömiskohtauksia ja ennenkuin huomaatkaan päädyt ahmimaan lempiruokiasi. Ajan kanssa voi aiheuttaa vakavia ravintoainepuutoksia, vitamiinipuutoksia ja kivennäisainepuutoksia.
  3. Suolihuuhtelu - tarkoitus on huuhdella peräsuolesta ja paksusuolesta jätteet ja myrkyt pois. Jos suolistosi on toiminut tähän asti moitteettomasti tästä ei ole sinulle hyötyä. Jos kärsit ummetuksesta tämä voi auttaa suolistoasi käynnistymään uudelleen. Kuitenkin suolihuuhtelu ei ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön. Ajan kanssa se saattaa veltostuttaa suoliston seinämiä, niin että suolen normaalit liikkeet eivät enää toimi kuten pitää ja ummetus pahenee. Väärin tehtynä myös suolen puhkeamisen vaara on olemassa.

Miten sitten puhdistetaan elimistöä luonnollisesti ilman vaurioita?

  • Juo päivittäin puhdasta vettä (puhdistaa munuaisia, solun sisäistä ja ulkoista nestettä ja koko elimistöä)
  • Syö päivittäin kuituja (toimivat suolistossa harjan tavoin, kaapien suolien seinämistä jätteitä ja myrkkyjä pois)
  • Älä myrkytä elimistöäsi lisäainepitoisella ruualla, alkoholilla, tupakalla, huumeilla tai millään mikä ei ole luonnollista.
  • Vähennä suolan ja sokerin käyttöä, lisää sen sijaan mausteita ruokaasi ja elämääsi
  • Sauno tai liiku itsesi hikeen
  • Naura paljon ja iloitse elämästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!