28.5.2010

Miesten ihonhoito

Kuinka moni mies oikeasti luulee että kasvot puhdistuvat suihkussa, uimassa tai aamulla kun lotraa runsaasti kylmää vettä kasvoille?

Akneihoinen mies puhdistaa kasvonsa vähintään 2 kertaa päivässä akneihon hoitoon sopivalla puhdistusaineella. Näppylöitä voi hoitaa paikallisesti kuivattavalla aineella (yöksi). Ihonhoitoa on syytä jatkaa, vaikka iho ajan myötä paraneekin.

Herkkäihoinen mies joutuu turvautumaan puhdistusemulsioon ja rauhoittavaan kasvoveteen. Iho on herkkä kun se tuntuu ärtyvän vähän kaikesta tai punoittaa helposti.

Paksunahkainen mies puhdistaa ihoaa kasvosaippualla. Ja jos nahka on todella paksu, kasvoille voi käyttää myös harjaa. Samalla saa kuorinnan. Silmänympärysihoa ei kuitenkaan kannata harjata, se on yleensä ohutta iho ja vaurioituu helposti.

Tupakkamies joutuu tekemään todella paljon töitä ihonsa kanssa, sillä tupakoitsijan iho on yleensä likaisen näköinen ja harmaankirjava. Verenkiertokin on huono ja siitä seuraa ajan kanssa sinertäviä tai punertavia suonia kasvoille. Puhdistukseen joutuu käyttämään sekä saippuaa että puhdistusemulsiota ja molempia useampaan kertaan että saa kaiken töhkän naamastaan pois. Yleensä sekään ei riitä, vaan tarvitaan 2-3 kertaa kuorinta-aineen käyttöä viikossa. Tästäkin huolimatta iho voi jäädä ruman näköiseksi. Ihonpuhdistus kerran kuussa helpottaa hieman ihon tilaa.

Kaikki ihotyypit tarvitsevat iholleen kosteutta ja suojaa. Monissa miestensarjoissa onkin miehille tarkoitettuja kosteusvoiteita ja aurinkosuojatuotteita. Ikä näkyy myös miehen ihossa, samoin stressi, liika alkoholinkäyttö ja tupakointi.

Myös mies tarvitsee silmänympärysvoiteen. Silmäpussit ja tummat silmänaluset eivät ole vain naisten ongelma.

Kerran viikossa tehtävä naamio sopii myös miehille virkistävään ihoa, supistamaan ihohuokosia ja parantamaan ihon väriä.

Mies voi myös kuoria kehonsa ihoa, samoin kuin käyttää keholle kosteusvoidetta. Myös miehen kehon iho voi olla kuiva. Kaupassa tuotteita voi haistella, jos tuote ei haise hyvältä kannattaa kysyä myyjältä hajusteettomia tuotteita tai etsiä parempaa tuoksua miestenkosmetiikan puolelta. Mikään ei estä käyttämästä myös naisten kosmetiikkaa, jos kantti vaan kestää.

Ihonhoitoon kuuluu olennaisena osana myös elämäntavat. Hyvät liikuntatottumukset muokkaavat kehoa paremman näköiseksi ja terveellinen ravinto ei ole myöskään pahitteeksi. Muihinkin elämäntapoihin on syytä kiinnittää huomiota, sillä roskaruoka alkaa ajan kanssa näkyä sekä kehossa että ihossa. Tupakointi pilaa sekä terveyden että ihon. Alkoholi tekee molemmat äskenmainitut ja pilaa yleensä vielä elämänkin. Puhumattakana huumeista, jotka pilaavat kaiken.

Millään voiteella tai hoidolla ei pysty korvaamaan hyviä elämäntapoja. Ne ovat kaiken perusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!