10.5.2010

Lautasmalleja

Kun on kysymys terveyden ja kauneudenhoito -blogista en käsittele Royal Doutoneita tai muuta posliinitavaraa, vaan siitä miten lautanen olisi hyvä täyttää jotta et söisi liikaa, vaan juuri tarpeeksi. Tarvitaan lautanen, jonka halkaisija on 20 cm, värillä ei ole väliä.

Aamiainen
Kun ihminen herää hänen verensokerinsa on matalalla, joten aamiaisen pitää antaa energiaa. Lautanen pitäisi siis täyttää niin että 30% lautasen pinta-alasta peittyy kaurapuurolla tai kokojyväleivällä, toinen 30% hedelmillä ja loput 40% proteiinilla eli pähkinöillä, kananmunilla tai jogurtilla.

Lounas/päivällinen
Nyt ei enää tarvita energiaa yhtä paljon kuin aamulla. Edelleen 40% energiasta tulee proteiinista eli kalaa tai lihaa, 40% salaattia ja 20% kokojyväleipää.

Illallinen
Nukkumaan ei ole hyvä mennä nälkäisenä, joten lautasen pinta-alasta kasataan 40% proteiinia (kalaa, lihaa tai palkokasveja) ja 60% tuoreita vihanneksia.

Jos matematiikka tuottaa ongelmia maailmalla on olemassa ns. dieettilautasia, joihin on eroteltu osastot eri ruoka-aineille. www.thedietplate.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!